nieuws

Uitrol douanesoftware voor import zonnepanelen

Distributie

Uitrol douanesoftware voor import zonnepanelen

Morrison Express stapt over op nieuwe douanesoftware. De logistiek dienstverlener zal de software mede inzetten voor het afhandelen van de goederenstroom aan zonnepanelen voor een grote klant. De panelen arriveren vanuit Azië in Rotterdam. Na een selectietraject heeft Morrison gekozen voor LSPcustoms van LSP Solutions. De inrichting van de douanesoftware vindt op dit moment plaats.

Wat Morrison Express vooral zocht was douanesoftware die de onderneming zou ondersteunen bij de afhandeling van de importgoederen. In de zoektocht speelde mee dat Morrison ook de kosten van deze activiteiten wilde drukken door de aangiftes zelf te verzorgen. De douane-expertise heeft Morrison al in huis, zodoende zal het vanaf eind maart zelf de Sagitta-werkzaamheden kunnen verrichten.

 

Afhandelen douaneprocessen

Daar waar Morrison zelf de import van zonnepanelen verzorgt in Rotterdam, heeft het in Venlo een logistiek dienstverlener ingeschakeld voor de opslag en distributie. De producten arriveren per boot in Rotterdam en het bedrijf zet LSPcustoms in voor het afhandelen van de douaneprocessen van de goederenstroom tussen Azië, Rotterdam, Venlo en afnemers in Europa.

 

SaaS-douanepakket

Voor LSP Solutions is Morrison een nieuwe klant. Marco Pieplenbosch over het binnenhalen van de opdracht: “We zijn hier natuurlijk erg tevreden mee. We zijn geselecteerd op functionaliteit, toekomstige functionaliteiten, de korte lijnen en de betaalbare prijs. Daarnaast vermoed ik dat onze SaaS-oplossing hen ook mede over de streep heeft getrokken.” Volgens Pieplenbosch heeft Morrison heeft met de douanesoftware altijd een actuele versie ter beschikking, ook wanneer de Douane overgaat naar AGS. De medewerkers kunnen na de livegang van de software in Rotterdam inloggen in de LSP-portal voor het afhandelen van de douaneactiviteiten.

Reageer op dit artikel