nieuws

Gefco rondt overname Gruppo Mercurio af

Distributie

Transportbedrijf Gefco heeft van de mededingingsautoriteiten toestemming verkregen voor de overname van het Italiaanse Gruppo Mercurio. Gefco neemt een belang van 70 procent in deze Europese autotransporteur.

Gefco rondt overname Gruppo Mercurio af
Gefco autotransport

Met deze overname zal Gefco naar eigen zeggen haar ontwikkeling in outbound automotive logistiek versnellen, de verscheidenheid van haar klantenportefeuille vergroten en haar internationale aanwezigheid uitbreiden.

    

Daarnaast zullen de samenwerkingsverbanden met Mercurio het concurrentievermogen van het Europese netwerk versterken.

 

Expertise

De Gefco Group bestrijkt vijf expertise gebieden, Logistiek, Gefboxsystem, Overseas, Overland en distributie van auto’s voor zowel inbound als outbound logistiek. Met een omzetcijfer van 2,9 miljard in 2009 is Gefco aanwezig in meer dan 150 landen. De Groep, die wereldwijd 400 vestigingen telt en 9.400 werknemers, focust zich op 3 zones: Europa, Azië en Zuid-Amerika. De transportonderneming is sinds 1971 actief in de Benelux.

Reageer op dit artikel