nieuws

‘Fuel Commitment Plan’ voor Transics International

Distributie

‘Fuel Commitment Plan’ voor Transics International
Langeafstandstrucks

Een samenwerkingsverband tussen Transics International met fleetmanagementoplossingen, bandenfabrikant Michelin en opleidingsinstituut Key Driving Competences (KDC) heeft geleid tot het ‘Fuel Commitment Plan’. Hiermee kan het brandstofverbruik van een langeafstandstruck van 40 ton met minstens 7 procent worden gedrukt.

De drie specialisten in hun vakgebied lanceren met de samenwerking een totaalaanbod dat bestaat uit de ‘groene’bandenrange van Michelin (Energy Savergreen), vlootbeheer en ecodriving met de telematica oplossing van Transics en chauffeursopleiding van KDC, waardoor ecologisch en economisch rijden worden gestimuleerd.

 

Groene banden 

Dankzij de nieuwste Michelin bandentechnologie voor brandstofbesparingen kunnen alleen al de banden jaarlijks naar schatting een besparing van 500 liter brandstof per truck opleveren, zonder aan veiligheid en kilometerrendement in te boeten. In het kielzog worden ook de CO2-emissies gereduceerd en het onderhoud beperkt. Recent werden de eerste projecten gelanceerd in Frankrijk en Spanje. Daarna volgen projecten in Italië en de Benelux.

 

Reageer op dit artikel