nieuws

Lorike Hagdorn wordt directeur bij TNO

Distributie

Lorike Hagdorn wordt directeur bij TNO
Lorike hagdorn wordt directeur bij tno

Per 1 oktober is Lorike Hagdorn benoemd tot directeur Mobiliteit bij TNO. Een reorganisatie en strategiewijziging liggen hier aan ten grondslag. Hagdorn trad vorig jaar al in dienst bij TNO. Daarnaast is ze werkzaam als hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vorig jaar begon Lorike Hagdorn bij TNO in, zoals ze het zelf noemt, een ‘vrije rol’. "Ik vind het fijn om mij tussen de wetenschap en de praktijk te bewegen en krijg binnen TNO de ruimte om die brug te leggen voor logistieke en mobiliteitsvraagstukken", aldus Hagdorn. "TNO vertaalt de goede dingen die bij universiteiten vandaan komen naar praktische toepassingen. Dat mobiliteit nu op directieniveau ingebed wordt is een bruidsschat die ik meekrijg."

 

Multidisciplinaire teams

In de strategie 2011-2014 van TNO staan 7 maatschappelijke thema’s centraal waarvan Mobiliteit er een is. Om deze thema’s goed te verankeren is ervoor gekozen op deze thema’s directeuren aan te stellen. Een reorganisatie zorgt ervoor dat er nog beter in multidisciplinaire teams kan worden gewerkt. Hagdorn: "Voor het onderwerp mobiliteit is dat van groot belang. Technische kennis, gedragswetenschappen en kennis over beleid en operationele processen zullen meer en meer samengevoegd moeten worden om doorbraken te kunnen realiseren."

 

De benoeming van Hagdorn heeft al plaatsgevonden. Vanaf januari 2011 gaat TNO echt over naar de nieuwe situatie en krijgt Hagdorn haar eigen P&L.

 

Reageer op dit artikel