nieuws

Demo: ‘containerladingen eenvoudiger exporteren

Distributie

Demo: ‘containerladingen eenvoudiger exporteren
ECS Services

In een online demo kunnen exporteurs en expediteurs nu in twee minuten precies zien hoe men met de ECS-services van Portbase eenvoudig en probleemloos containerlading exporteert via Rotterdam en Amsterdam.

Via de ECS-services van Portbase zijn exporteurs en expediteurs in de containersector verzekerd van een snelle en waterdichte ‘aanzuivering’ van uitvoeraangiften door de Douane. Bovendien krijgt de gebruiker online zicht op zijn lading: vanaf de aankomst op de containerterminal tot en met het vertrek per zeeschip.

 

Extra dienstverlening

De ECS-services zijn een extra dienstverlening van de havens van Rotterdam en Amsterdam aan alle exporteurs en expediteurs in Europa met containerlading. Het enige wat men hoeft te doen is vijf basisgegevens van zijn exportlading naar Portbase sturen. Met behulp daarvan kunnen de terminals en rederijen/cargadoors snel en efficiënt voldoen aan de douaneverplichtingen die in Nederland voortkomen uit het Export Control System (ECS) van de Europese Unie. De exporteurs en expediteurs genieten in ‘ruil’ de hiervoor genoemde voordelen. Deelname is geheel gratis. De terminals, rederijen/cargadoors en havenautoriteiten in Rotterdam en Amsterdam nemen alle kosten op zich.

 

Bekijk hier rechtstreeks de online demo: http://www.exportcontrolsystem.eu

 

Reageer op dit artikel