nieuws

EVO en TLN boos op Maastricht over milieuzones

Distributie

EVO en TLN boos op Maastricht over milieuzones
EVO en TLN boos op Maastricht over milieuzones

Verladersvereniging EVO en Transport en Logistiek Nederland zijn boos op de gemeente Maastricht. Ze zijn ontevreden over de snelheid waarmee de gemeente Maastricht hun bezwaren tegen twee milieuzones in Maastricht, parallel gelegen aan de A2, behandelt. Vandaag verloopt de officiële reactietermijn hiervoor.

In september 2007 werden de twee milieuzones van kracht. EVO en TLN zeggen dat ze al voor de instelling van de milieuzones bezwaar aantekenden tegen het verkeersbesluit, maar pas in april van dit jaar door de gemeente werden gehoord. Dit was middels een hoorzitting. Volgens beide organisaties beloofde wethouder Hazeu van verkeer en milieu toen binnen zes à acht weken, met 12 juni als deadline, met een antwoord te komen. Maar tot nu toe hebben de organisaties nog niets vernomen.

 

Noodzaak

EVO en TLN constateren daarentegen dat de gemeente wel vaart maakt in het proces rondom de eventuele invoering van een milieuzone in het binnenstedelijk gebied van de stad, terwijl nut en noodzaak van zo’n zone volgens de organisaties nog moet worden aangetoond. Daarom roepen ze de gemeente Maastricht op om eerst het bezwaar tegen de al ingestelde milieuzones te behandelen, alvorens verder te gaan met het onderzoek naar nut en noodzaak van zo’n zone in de binnenstad.

 

Bezwaarschrift

Carla Wetzels, woordvoerder van wethouder Hazeu, vertelt dat er tot maart intensief contact is geweest met EVO en TLN over de milieuzones. “Pas in april werd duidelijk dat ze hun bezwaarschrift daadwerkelijk gingen doorzetten, aldus Wetzels. EVO verklaard echter in januari al aangegeven te hebben het bezwaarschrift door te zetten. Wetzels vervolgt: “We hebben beide organisaties laten weten dat ze in juni een antwoord krijgen op hun bezwaarschrift. Dat is inmiddels in concept klaar en zullen ze uiterlijk volgende week ontvangen.” Wat de uitkomst precies is wil ze echter nu niet kwijt: “Ik vind het gepast de uitslag eerst aan EVO en TLN mee te delen.”

Lees ook :

Reageer op dit artikel