fotoreportage

Duiven heeft nieuw LNG-station

Distributie

Duiven heeft nieuw LNG-station

Energiebedrijf GDF Suez Solutions opende vorige week in het Gelderse Duiven feestelijk haar eerste LNG-station. Het energie bedrijf wil in Nederland circa vijftien LNG- stations openen om te komen tot een landelijk dekkend netwerk. Grote Gelderse logistiek dienstverleners als Wim Bosman, Rotra en D.J. Middelkoop maken inmiddels gebruik van LNG als brandstof voor hun trucks.

GDF Suez beschouwt LNG als de alternatieve brandstof van de toekomst. Motoren die LNG als brandstof gebruiken, leveren volgens het bedrijf milieuwinst op en produceren bovendien veel minder geluid. Het gebruik van een LNG-vrachtwagen zorgt voor 95 procent minder fijnstof dan een dieselvrachtwagen. Regionale overheden stimuleren inmiddels volgens het energiebedrijf het gebruik van LNG als één van de middelen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Consortium Duiven

De officiële opening van het LNG-station in Duiven vorige week viel samen met een event ter promotie van het rijden op LNG, mede georganiseerd door de provincie Gelderland, de gemeente Duiven en diverse logistiek dienstverlener uit Gelderland. Deze Lean and Green bedrijven, waaronder Wim Bosman ‘s-Heerenberg, SITA Duiven, D.J. Middelkoop Duiven en Rotra Doesburg, zijn verenigd in het ‘consortium Duiven’. Zij gelden als de initiatiefnemers voor het rijden op LNG.

Reageer op dit artikel