artikel

Apparaat moet dieseldiefstal aan banden leggen

Distributie

Apparaat moet dieseldiefstal aan banden leggen
Truck Device 24 VDC

In de strijd tegen de diefstal van diesel uit vrachtauto’s heeft een Nederlandse bedrijf een nieuw wapen geïntroduceerd de Truck Device 24 VDC. Dit betaalbare apparaat, dat inmiddels ook beschikt over een TÜV-certificering, treedt in werking wanneer het brandstofniveau in de tank ongebruikelijk snel daalt.

Voor de distributie van het apparaat in Europa is een speciale onderneming opgericht genaamd Cotraco. Dit bedrijf gaat de Truck Device leveren aan zowel wederverkopers en dealers als aan eindgebruikers.

 

Alarm via sms-bericht

De Truck Device 24 VDC is in korte tijd te monteren en slaat alarm zodra het brandstofpeil in de tank ongebruikelijk snel daalt. Als dat gebeurt, slaat het apparaat alarm, bijvoorbeeld via de waarschuwingslichten, de claxon, de luchthoorn of door een sms-bericht te sturen.

 

Veel bijkomende schade

Volgens Cotraco is het verlies van diesel zelf door brandstofdiefstal soms nog niet eens het ergste. Vaak ontstaat bij die diefstal schade aan de tankopening of de tank. ‘Zonder pardon wordt in de tank een gat geslagen of geboord.’ Daarbij komen ook nog eens de kosten bij van stilstand en problemen bij de planning.

 

Productie start snel

Met ingang van volgende week wordt, zo stelt Cotraco, de productie gestart. De verwachtingen zijn hooggespannen, nu er al een behoorlijk aantal orders zijn binnengekomen voor deze truck device.

 

Prijzen variëren

De prijzen voor de truck device variëren zegt Henri Linneman van Cotraco: “Omdat wij zowel aan wederverkopers, dealers als aan eindgebruikers gaan leveren, hebben wij voor beide categorieën een staffelprijslijst, die afhankelijk van het aantal systemen loopt van maximaal 400 euro tot minimaal 250 euro per systeem, inclusief een duidelijke aansluitbeschrijving, de benodigde bedrading, exclusief montage, verzendkosten en btw.”

 

Eenvoudige montage

De montage wordt niet door Cotraco zelf gedaan “We zijn met alle grote vrachtwagenfabrikanten in gesprek voor deze montage, maar ook de ondernemingen met een eigen werkplaats zullen het naar onze mening, gezien de eenvoud, vooral in eigen beheer gaan doen.”

Reageer op dit artikel