artikel

Trucks met een boodschap

Distributie

Trucks met een boodschap
Hubert Benneker NK Speed Docking 2011

Kuehne + Nagel is de uitvoerder en de data creërende partij tijdens de Speed Docking competitie. Meer dan 30 auto’s zijn met bestickering boven de voorruit uitgevoerd en vier trailers kregen de volledige Snickers-reclame opgeplakt met op het achterportaal de beeltenis en boodschap van Speed Docking.

Verschillende chauffeurs, planners en operations managers van Kuehne + Nagel zijn betrokken geweest bij het project van Mars waarbij het doel was om wachttijden in te perken. Een aantal chauffeurs trad zelfs op als ambassadeur.  "Met de data uit de boordcomputers leveren we een datacrunch die vervolgens bij Capgemini wordt verwerkt als update in de resultaten", legt Hubert Benneker, business unit manager Transport bij Kuehne + Nagel, uit.

     

Beperkte herinzet

Verstoringen en wachttijden zorgen voor een beperktere herinzet van de vrachtwagen. "Je gaat gereserveerder plannen." Volgens Benneker rijdt er op de Nederlandse snelwegen een schrikbarend aantal vrachtwagens teveel door de verstoringen. "En dat in de tijd waarin duurzaamheid voor een ieder hoog in het vaandel staat. Niet onbelangrijk, onze chauffeurs raken enorm gefrustreerd door al het wachten, overal hebben ze met beperkte bloktijden te maken, maar worden belet hun proces af te ronden door voorgaande vertragingen. Met het toekomstig tekort aan chauffeurs bepaald geen aantrekkelijk vooruitzicht voor aanwas in de branche."

    

Schoolvoorbeeld

Benneker is dan ook erg te spreken over de aanpak van Speed Docking. Het brengt het proces op de juiste wijze in beeld zonder partijen recht tegen over elkaar neer te zetten. "Wij hopen dat Speed Docking een vervolg krijgt in de komende jaren en dat velen het initiatief zullen volgen. Het onderwerp wachttijden moet onder de aandacht blijven en op deze wijze voor ketendenken zorgen. We hebben gemerkt dat door dit project de verschillende partijen weer beginnen te praten over de problematiek, samen aan tafel gaan en de meest voor de hand liggende oplossingen direct oppakken. De wijze waarop Plus Haaksbergen heeft gewonnen, met elkaar samenwerken door een logische werkwijze, is een schoolvoorbeeld voor de aanpak.

   

Auteur: Hubert Benneker (zie foto) 

Reageer op dit artikel