artikel

2.2 Voertuiggebonden of persoonsgebonden unit

Distributie

2.2 Voertuiggebonden of persoonsgebonden unit
Investeringshandleiding boordcomputers door Jan Vieveen

Een boordcomputer kan voertuiggebonden of persoonsgebonden zijn.

In het geval van een voertuiggebonden unit (dat komt het meest voor) zit de unit vast in de auto. De chauffeur moet zich aanmelden bij de boordcomputer. Dit wordt doorgestuurd naar de thuisbasis.In het geval van een persoonsgebonden unit, klikt de chauffeur zijn eigen unit in de houder in de auto. De match tussen auto en chauffeur is dan automatisch bekend.

 

De chauffeursgebonden unit rukt op. Redenen hiervoor zijn dat de chauffeurs hun eigen data steeds liever bij zich willen hebben. Denk aan berichtenverkeer waarin het niet prettig is dat een opvolgende chauffeur de berichten leest die aan de vorige chauffeur zijn gestuurd. Ook het bijhouden van de uren is steeds belangrijker voor de chauffeur. Met de 48-urige werkweek en de regels rondom compensatie is het steeds belangrijker inzicht te hebben in de werktijden van de

Reageer op dit artikel