artikel

Kentallen en KPI’s

Distributie

In een goede situatie heeft u een TMS waarin u alle geplande ritten terugleest en waarmee u achteraf uitstekende analyses kunt maken.

De basis is hierbij de kosten die u moet maken per zending om deze af te leveren. Dit hangt vanzelfsprekend samen met de transportkosten en deze hangen weer samen met kosten van het materiaal en de chauffeurs of charters en de samenlading. De samenlading hangt in hoge mate af van uw totale orderportefeuille en de mate van flexibiliteit hierin (met andere woorden: kunt u flexibel zendingen bundelen of moet u meerdere malen naar een losregio toe, bijvoorbeeld vanwege tijdvensters).

 

In het geval dat het TMS deze gegevens niet goed kan opleveren is een alternatieve oplossing deze cijfers uit het planpakket te halen. Meestal zijn de opbrengsten niet bekend in het planpakket maar u kunt een goed beeld krijgen van de efficiency per rit en de kosten per zending. Dit kan een goed hulpmiddel zijn om stappen te zetten in een verbetering van het bedrijfsrendement of het verfijnen van een tariefstructuur.

Reageer op dit artikel