artikel

6.3 Terugverdientijd

Distributie

Veel bedrijven schatten bij een software-implementatie van te voren de verwachte terugverdientijd.

 

De verwachten kosten en baten worden op een rijtje gezet en er wordt bekeken in hoeveel jaar de nieuwe applicatie zichzelf terugverdient. Voor een douanemanagement-systeem ligt de terugverdientijd meestal al binnen enkele maanden na de implementatie.

 

Multinational Kodak kon de aanschaf van haar douane software tevens in zeer korte tijd terugverdienen: Zo vertelt Rimmert van Luyn, Supply Chain Director bij Kodak Graphics Communication Group aan Logistiek.nl: "Het douane systeem is nu één jaar actief en we hebben weinig problemen gehad. Eén keer heeft leverancier RedPrairie een update uitgevoerd welke met de steeds veranderende wetgeving te maken heeft. Het terugverdienen van het project hebben we in vier maanden tijd gerealiseerd. Aan totale investeringskosten moet je denken aan ongeveer 250.000 en 400.000 euro."

Reageer op dit artikel