artikel

2.2 Standaardsoftware

Distributie Premium

Verder bestaat er standaardsoftware voor douaneafhandeling, 23 tot 29 procent van de onderzochte bedrijven heeft hiervoor gekozen.

 

  • Voordeel: u geniet van de kennis en expertise van een gespecialiseerde leverancier in douanesoftware. Ronald de Vries: "Wij zijn als leverancier gespecialiseerd in douaneprocessen en richten ons uitsluitend hierop. Wij zien onszelf als een verlengstuk van onze klant. Al onze medewerkers hebben een opleiding gevolgd als douane-declarant en kunnen daarmee de klant optimaal ondersteunen."
  • Nadeel: veelal moet een dergelijke oplossing geïntegreerd worden met een bestaand ERP- of WMS-systeem, dit kan kostbaar en tijdrovend zijn. Veel douanesoftware-leveranciers hebben al standaard integratiemogelijkheden met een groot aantal ERP- en/of WMS-leveranciers. Let hierop. Een tip is om de leverancier van de douanesoftware direct aan tafel te zetten met uw ERP- of WMS-leverancier, om hen die koppeling samen te laten ontwerpen. Faciliteer dit contact zelf zodat het ontwerpen van een interface vanaf het begin soepel verloopt.

Leveranciers van standaardsoftware proberen zich te onderscheiden door vermelding van goede integratiemogelijkheden, een breed aanbod aan aangiftemodules en hun expertise op douanegebied.

Reageer op dit artikel