artikel

Sensata vernieuwt transport- en douaneoplossing

Distributie

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 21 maart 2008. Nadat Texas Instruments zo’n twee jaar geleden besloot om het bedrijfsonderdeel Sensors & Controls te verkopen, is dit onderdeel zelfstandig verder gegaan als Sensata Technologies.          Door deze beslissing vanuit Texas Instruments werd Sensata Technologies Holland in Almelo genoodzaakt om te kiezen voor een eigen systeem […]

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 21 maart 2008.

Nadat Texas Instruments zo’n twee jaar geleden besloot om het bedrijfsonderdeel Sensors & Controls te verkopen, is dit onderdeel zelfstandig verder gegaan als Sensata Technologies.

        

Door deze beslissing vanuit Texas Instruments werd Sensata Technologies Holland in Almelo genoodzaakt om te kiezen voor een eigen systeem voor transportmanagement (TMS) en douane.

           

René Reuvekamp projectleider vanuit Sensata hierover: “In de Texas Instruments- tijd hadden we ervaring opgedaan met het transport management systeem waar we tevreden over waren. De leverancier van dit transport management systeem was ook in staat om de douane- en export control oplossing te leveren en dat is de reden dat we bewust hebben gekozen om met deze leverancier verder te gaan. Met het transport management systeem zijn we in staat om vracht te consolideren en zo eveneens op vrachtkosten te besparen. Volledige tracking en tracing van de goederen binnen het systeem is mogelijk. Nu, zo’n anderhalf jaar na de start van de voorbereidingen, werkt het TMS naar tevredenheid. De aanpak van de implementatie was ook prima. Zo hebben we twee teams gevormd, één voor het transportsysteem en een voor het douanesysteem. Zelf hebben we een koppeling gelegd tussen het TMS/CMS en ons ERP systeem. Wél hebben we bewust gekozen om zo veel mogelijk gebruik te maken van de standaard functionaliteiten van het systeem. Na workshops en training zijn we eind april 2007 live gegaan. In het algemeen kunnen we zeggen dat de invoering goed is verlopen en op dit moment zijn we bezig met het zetten van de puntjes op de i.”

       

Bedrijf: Sensata Technologies Holland

Software: iTransport, iCustoms

Leverancier: Kewill

Projectleider: René Reuvekamp

Voorbereidingstijd en implementatie: Ongeveer 10 maanden

Hoeveel gebruikers van oplossing: 40

 

Reageer op dit artikel