artikel

Europa’s grootste vergelijkingstest: de 1000 Punten Test

Distributie

Europa’s grootste vergelijkingstest: de 1000 Punten Test
Europa s grootste vergelijkingstest de 1000 Punten Test

DAF, Mercedes-Benz en Volvo strijden om de eer. Hen is gevraagd trucks ter beschikking te stellen met vierhonderd pk en een zogenaamde ‘vloot’-cabine. Dat houdt in een hoge cabine met een laag dak.

Bij Volvo en DAF gaat die omschrijving op, maar bij Mercedes- Benz zit het cabineprogramma wat anders in elkaar. Daar wordt niet alleen het dak hoger bij het topmodel, maar staat de hele cabine hoger op het chassis. De Actros is hierdoor een beetje een vreemde eend in de bijt, maar als we kijken naar de positionering van de voertuigen, dan klopt het plaatje wel.

       

Euro 5

Zowel DAF als Volvo komen met Euro 5-trucks, alleen bij de Actros staat er een BlueTech4-logo op de deur. Dat zou betekenen dat we hier met een Euro 4-model te maken hebben, wat op zich niet uitmaakt voor het brandstofverbruik. Alleen het AdBlue-verbruik zou wat minder moeten zijn. Navraag bij Mercedes-Benz leert echter dat de inspuiting volgens Euro 5-normen gaat…

        

 Bekijk de hele 1000-punten test van TTM

   

Voor al het nieuws over trucks en transportmiddelen, surf naar www.TTM.nl

Reageer op dit artikel