artikel

Aankomst Hong Kong

Distributie

Aankomst Hong Kong
Logistiek in China

Woensdag 13 december, aangekomen in Hong Kong.

Deze stad is toch erg bekend als het gaat om het zaken doen.  Wat hier direct opvalt is het aantal “buitenlanders”. Morgen hebben we een trip gepland naar de haven hier in Kowloon. En zaterdag, op de dag van vertrek, zullen we op het vliegveld proberen te kijken naar de bagageafhandeling.

 

Distributie van Containers in en rondom de haven(s) van Hong Kong

De zeehaven van Hong Kong ligt net iets buiten de stad de plaats is vrij gunstig aangezien de ocean vessels maar een geringe afstand hoeven af te leggen. Een zelfde benadering is er natuurlijk geweest op de ECT Delta terminal.

 

Echter zijn er nog een aantal andere plaatsen waar containers aan land komen, welke niet aan de rand van de stad liggen. Zo is er in de drukke wijk Kowloon ook een kleine terminal waar uitsluitend kleine schepen gelost worden met niet meer dan 10 containers.

Deze containers zijn wel afkomstig van de ocean vessels en kunnen zelfs op het water overgeladen worden naar de kleine schepen. Op deze manier wordt voor een klein gedeelte de terminal ontlast en worden sommige containers als gedistribueerd voordat ze aan land komen. Hierdoor is er wel een extra schakel in de keten gekomen wat de service eventueel zou kunnen beïnvloeden.

 

Hong Kong Airport

Sinds enkele jaren is het ‘nieuwe’internationale vliegveld van Hong Kong operationeel. Het unieke hieraan is dat het op een eiland is gebouwd wat speciaal hiervoor is aangelegd. Tevens is er een snelweg en een spoorlijn aangelegd om het vliegveld met de stad te verbinden.

 

[fotoalbum]

Reageer op dit artikel