nieuws

Chinese speelgoedgigant vestigt dc in Almelo: 250 nieuwe banen

carrière & mensen 13242

VTech, een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld, vestigt zijn Europese warehouse-operatie op XL Businesspark in Almelo. Het Chinese bedrijf krijgt de beschikking over 43.000 vierkante meter in het T-Port Logistic Center. Bleckmann wordt verantwoordelijk voor de warehouse-operatie, waar werkgelegenheid is voor maximaal 250 mensen.

Chinese speelgoedgigant vestigt dc in Almelo: 250 nieuwe banen

Samen met logistiek dienstverlener Bleckmann is VTech het eerste bedrijf dat zich vestigt in de logistieke campus in Almelo. Het mega-distributiecentrum dat de Belgische logistiek vastgoed ontwikkelaar Groep Heylen realiseert krijgt op termijn een omvang van 180.000 vierkante meter. Bleckmann huurt een gedeelte van het XXL-distributiecentrum om de gehele Europese logistieke operatie van de speelgoedfabrikant in goede banen te leiden.

In eerste instantie 200 nieuwe arbeidsplaatsen

De komst van Vtech levert naar schatting 250 nieuwe arbeidsplaatsen in de regio Almelo. De eerste 200 nieuwe medewerkers kunnen nog voor deze zomer aan de slag. De overige 50 worden ingezet bij piekmomenten.

‘Bleckmann levert flexibele ketenoplossing’

Bij de zoektocht naar een geschikte locatie voor zijn Europese logistiek heeft VTech volgens eigen zeggen in Bleckmann een partner gevonden die een flexibele en duurzame ketenoplossing creëert om de groei van het bedrijf te faciliteren.

VTech consolideert Europese logistiek

Bij het Chinese bedrijf werken wereldwijd 27.000 mensen. Het bedrijf maakt ‘gewoon’ en hoogwaardig elektronisch speelgoed. De Europese distributie gaat nu nog via distributiecentra in verschillende Europese landen. Die vier dc’s gaan dicht; alle speelgoed voor de Europese markt (behalve Engeland) gaat straks via Almelo, meldt dagblad Tubantia vandaag.

‘Almelo nieuwe logistieke hotspot’

Johan Milliau, de Belgische CEO van Bleckmann, vindt T-Port Logistic Campus op XL Businesspark – in wat hij noemt de nieuwe logistieke hotspot van Nederland – een geweldige locatie klant VTech. “Deze plek is zowel over het spoor, over het water als over de weg optimaal bereikbaar. De Combi Terminal Twente ligt om hoek om containers zo van het schip naar ons distributiecentrum te brengen en andersom. Deze locatie biedt geweldige kansen”, aldus Miliau die samen met Mark van Onna, directeur van Bleckmann International, nauw betrokken is geweest bij het binnenhalen van VTech.

Investering van rond de 1o miljoen euro

Bleckmann wil binnenkort starten met de werving van arbeidskrachten voor het nieuwe distributiecentrum. Met de komst van de logistiek dienstverlener naar Almelo is een investering gemoeid van zo’n 10 miljoen euro. Groep Heylen maakte in 2016 de plannen bekend voor de realisatie van een grote logistieke campus op XL Businesspark aan de snelweg A35 bij Almelo.

Reageer op dit artikel