nieuws

AB Transport neemt drie concurrenten tegelijk over

carrière & mensen 7144

AB Transport neemt drie concurrenten tegelijk over

Logistiek dienstverlener AB Transport Group neemt drie concurrenten over. G. Bosman Transport, Minnaard Transport en Van de Swaluw worden ingelijfd door de vervoerder van agrarische en foodproducten. Bij die drie transportbedrijven werken tweehonderd mensen. Of die allemaal meegaan naar de nieuwe eigenaar is onbekend.

Met de overname, die per 1 januari 2018 definitief is, wil AB Transport volgens eigen zeggen verbreden en het netwerk uitbreiden. De directeurs van Minnaard en G. Bosman blijven actief binnen het bedrijf.

Totale omzet AB in 2016 167 miljoen euro

AB Transport is onderdeel van A-ware Good Group, de nummer twee op de Nederlandse zuivelmarkt. Daar werken 2.400 werknemers, van wie 1.600 in de logistiek. De totale omzet van A-ware bedroeg vorig jaar 1,2 miljard euro. Het logistiek en transportonderdeel droeg daar 167 miljoen euro aan bij.

Completer pakket bieden

Met de 1.600 medewerkers vervoert AB Transport in grote delen van Europa aardappelen, veevoer, zuivel en gekoelde foodproducten. Door het meerderheidsbelang in G. Bosman Transport wil AB zijn klanten een completer pakket bieden waar het gaat om het transport van andere losgestorte agrarische producten in West-Europa.

Netwerk losgestort transport versterken

Bosman Transport vervoert onder meer groentes, gras, suikerbieten, granen en kunstmest. Door de samenvoeging met Minnaard Transport en Van de Swaluw versterken de bedrijven hun netwerk in losgestort transport. Eerstgenoemde is daarnaast gespecialiseerd in palletvervoer. Internationaal transportbedrijf Van de Swaluw verzorgt palletvervoer, geconditioneerd transport en  het transport van losgestorte producten.

AB Transport: uitbreiding logistiek in agri- en foodketen

“Met deze uitbreiding kunnen we onze afnemers breder van dienst zijn”, aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Transport Group. “De uitbreiding sluit aan bij onze ambitie om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistieke dienstverlener in de agri- en foodketen.”

‘Continuïteit waarborgen’

Bosman Transport, Minnaard Transport en Internationaal Transportbedrijf Van de Swaluw, met in totaal 142 werknemers in dienst, wijzen er vooral op dat de continuïteit door de overname beter gewaarborgd wordt. In april nam AB Transport Group ook de activiteiten over van aardappeltransporteur Landjuweel.

Invoering vierdaagse werkweek

AB Transport kwam begin dit jaar in het nieuws met de invoer van een verplichte vierdaagse werkweek in de veevoerdivisie. De ondernemingsraad (OR) van AB, bonden en een deel van de chauffeurs de logistiek dienstverlener waren tegen dit besluit legden. Uit protest hielden de chauffeurs zich stipt aan de rustpauzes en werkten niet meer dan 8 uur per dag.  De OR spande een kort geding aan bij de kantonrechter in Leeuwarden. De rechter stelde de logistiek dienstverlener in het gelijk. In zijn uitspraak stelde de rechter dat AB voldoende getracht heeft rekening te houden met de belangen van de betrokken ruim 60 chauffeurs.

Reageer op dit artikel