nieuws

Jumbo betreurt onduidelijkheid om distributiecao

carrière & mensen

Jumbo betreurt onduidelijkheid om distributiecao
Acties dreigen bij de 5 distributiecentra van Jumbo voor een betere cao. Foto: ANP/Remko de Waal

De voorlopige overeenstemming die supermarkt Jumbo met de bonden had bereikt is bij Jumbo intern niet goedgekeurd. Beiden partijen moeten weer terug naar de onderhandelingstafel om de ‘dure’ cao nog wat bij te schaven.

Gisterenavond is in eerste instantie overeenstemming bereikt tussen Jumbo en de vakorganisaties over een nieuwe cao voor de Jumbo distributiecentra. Toch werd deze overeenstemming kort daarna ingetrokken. Jumbo verklaart hierover: “Zoals gebruikelijk bij dergelijke onderhandelingen, moet het behaalde resultaat vervolgens door beide partijen ter goedkeuring worden voorgelegd. De bonden doen dit aan haar leden en ook binnen Jumbo moet goedkeuring worden gegeven aan het onderhandelingsresultaat. Helaas hebben wij moeten vaststellen dat de voorlopige overeenstemming voor Jumbo niet acceptabel is. De distributie cao van Jumbo is op dit moment al een van de duurste in de branche en het verschil zou met het vandaag opgestelde pakket alleen maar verder oplopen. Dit onderhandelingsresultaat leidt daarom niet tot een duurzaam verantwoorde loonontwikkeling en vormt een risico voor de werkgelegenheid op langere termijn.”

Weer in gesprek

Jumbo vindt het vervelend dat het zo is gelopen en betreurt de onduidelijkheid die hiermee is ontstaan. “We nodigen de vakorganisaties uit om deze week verder te praten. We hopen er alsnog snel uit te komen en een moderne cao af te sluiten die goed is voor de medewerkers en Jumbo.”

Van het ‘verbreken van een akkoord’ zoals melding van wordt gemaakt andere media, is volgens Jumbo geen enkele sprake. “Er was gisteravond een voorlopig onderhandelingsresultaat dat beide partijen aan hun achterban zouden gaan voorleggen en derhalve van twee kanten nog onder voorbehoud was.”

Mogelijk acties

FNV-bestuurder Henk van der Ploeg uitte zich in een reactie strijdbaar. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt en is volstrekt onacceptabel”, staat in het AD te lezen. Hij acht de kans aanwezig dat er acties zullen volgen om alsnog een akkoord te bereiken.

Reageer op dit artikel