nieuws

Havenoverleg over werkzekerheid krijgt vervolg

carrière & mensen

Havenoverleg over werkzekerheid krijgt vervolg

Vakbonden en werkgevers in de Rotterdamse haven praten vrijdag verder over de door de bonden gewenste werkzekerheid tot 2025. Daarmee zijn acties in de haven in ieder geval deze week van de baan, meldt FNV aan het ANP.

De onderhandelingen in de haven blijven echter zwaar, stelde de bond. De werkgevers (ECT, APMT, RWG, ILS en Matrans) legden dinsdag een nieuw bod op tafel, maar dat ging volgens de vertegenwoordigers van de werknemers nog lang niet ver genoeg. De bonden FNV en CNV krijgen het aanbod morgen op papier en praten er vrijdag verder over met de werkgevers.

Kans op acties blijft

De kans op acties in de haven blijft ondertussen onveranderd aanwezig. Als er na het overleg van vrijdag geen beter bod ligt, wordt volgens de FNV een ultimatum gesteld, waarna acties zullen volgen.

Bonden vrezen banenverlies

De havenwerkers willen dat het havenbedrijf maatregelen neemt om hun werk voor negen jaar zeker te stellen. De bonden vrezen dat er door de komst van de hypermoderne terminals op de Tweede Maasvlakte komende jaren anders tweehonderd tot achthonderd van de ruim 3.500 banen in de Rotterdamse containersector verdwijnen.

Reageer op dit artikel