nieuws

Drie finalisten JLT van het Jaar zijn bekend

carrière & mensen

Drie finalisten JLT van het Jaar zijn bekend

De drie talenten Ruud van Sommeren, Robbert Leenheer en Mario Wopereis klimmen tijdens de LMvhJ-finaledag op het podium om te laten zien wat zij in hun nog jonge leven op logistiek gebied al hebben weten neer te zetten. In tegenstelling tot de ‘grote’ LMvhJ-verkiezing wordt het Jong Logistiek Talent van het Jaar verkozen door het publiek.

Het is de tweede keer dat de verkiezing Jong Logistiek Talent van het Jaar plaatsvindt. Dit is een initiatief van VLM, JLN, Manpower, Strategie Summit en stichting Logistiek Manager van het Jaar. Vorig jaar won Teun de Laat de prijs en mocht hij op uitnodiging naar de exclusieve Strategie Summit Supply Chain & Logistiek op landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort.

Dit jaar zijn er geen vijf maar drie genomineerden. De kandidaten stellen zich voor en geven aan waarom ze de titel verdienen.

 

Ruud van Sommeren (31)
Sr. Team Leader Service Supply Chain Planning bij ASML

“De combinatie van het leiden van een team, het implementeren van een planning methodiek, het doen van procesverbeteringen en het opzetten van een control tower hebben mijn inziens geleid tot deze nominatie. Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van de forecasting en parts verbruik  waardoor minder voorraad nodig is.

 

Robbert Leenheer (32)
Logistics Manager & Project Manager bij Groeneveld Transport Efficiency

“Hoe om te gaan met het digitaliseren van de monteur en de voorraden van een service bus. Dat zijn twee projecten waarin we mooie professionaliseringsstappen hebben kunnen laten zien en die bovendien leuk zijn om te delen met een groot publiek. Bij veel bedrijven spelen namelijk dezelfde vraagstukken.”

 

Mario Wopereis (29)
Operations Manager bij CEVA Logistics

“Naast de dagelijks goede en duurzame resultaten die mijn team levert binnen een complexe operatie, hebben we een veiligheidsproject en een complianceproject uitgevoerd. Op het vlak van hard-skills heb ik doorslaggevende input geleverd voor het process design. Met mijn soft-skills heb ik de projecten de energie en opvolging proberen te geven die deze verdienen.”

 

Verkiezing

De opzet van de Jong Logistiek Talent van het Jaar verkiezing is anders dan de verkiezing van Logistiek Manager van het Jaar. De jury heeft bovenstaande kandidaten geselecteerd. Tijdens de verkiezingsdag mag het publiek haar voorkeur uitspreken door te stemmen. De kandidaten presenteren zich rond 15.00 uur op de finaledag op 5 maart. Mis deze dag niet en meld u aan.

Lees ook: Drie LMvhJ finalisten: klaar voor het hoogste podium en Teun de Laat: De Euroknaller van 2014

Reageer op dit artikel