nieuws

Havenarbeiders staken om cao

carrière & mensen

Havenarbeiders staken om cao

Havenwerkers voeren vandaag opnieuw actie. Dit gebeurt tijdens het Deltalinqs-diner, het jaarlijkse etentje van havenondernemers in het Beurs-WTC.

De actie is een vervolg op de staking afgelopen vrijdag. Toen blokkeerden zo’n 200 havenwerkers de hoofdingang van de RWG-containerterminal op de Tweede Maasvlakte.

Individueel

De actievoerders, afkomstig van verschillende bedrijven in de Rotterdamse haven, eisen dat het bedrijf een cao voor haar personeel afsluit. RWG heeft geen haven cao, maar sluit individuele afspraken af. Hierbij hebben medewerkers dezelfde rechten en gelden dezelfde regels zoals in de verschillende cao’s van omringende terminals vermeld staan, laat RWG weten. Ook meldt RWG dat vanuit de medewerkers van RWG geen enkel draagvlak is om een cao af te sluiten via vakorganisaties.

Halt toeroepen

De actievoerders vrezen dat meer havenbedrijven het voorbeeld van RWG gaan volgen als het concern geen halt wordt toegeroepen en dat daarmee ook hun cao’s op de tocht komen te staan.

Hoe groot de logistieke gevolgen van de acties zijn geweest voor RWG is niet bekend. De woordvoerder was niet bereikbaar.

Reageer op dit artikel