nieuws

De finalisten Logistiek Manager van het Jaar 2013

carrière & mensen

De finalisten Logistiek Manager van het Jaar 2013

Wie wordt de opvolger van Derrien Jansen als Logistiek Manager van het Jaar? De antwoord op die vraag is een stuk dichterbij gekomen. De finalisten zijn bekend. Het aantal kanshebbers is teruggebracht naar drie.

Bart Beeks, Jelle van der Zwaan en Alberdine van Velzen zijn de finalisten van de verkiezing Logistiek Manager van het Jaar 2013.  Zij maakten de meeste indruk op de vijfkoppige jury die onder leiding staat van Theo Heemskerk, supply chain manager bij V&D.

Finale

De juryleden bezochten afgelopen weken de vijf kandidaten die in de race waren voor de prestigieuze titel. Na de bedrijfsbezoeken en het oordeel van de juryleden is het aantal kanshebbers teruggebracht naar drie. De drie finalisten moeten op de finaledag op 27 maart zichzelf en public presenteren. Voor die tijd krijgen ze nogmaals bezoek van de jury.

Opvolger Derrien Jansen

De kandidaat die het meeste lef en leiderschap (thema van de verkiezing) toont, mag zich de opvolger van Derrien Jansen (FrieslandCampina) noemen. Jansen, die de scepter zwaait over de kaasfabriek in het Friese Gerkesklooster won de wedstrijd vorig jaar. De jury prees haar om het succesvol managen van S&OP-proces, mensen mee te krijgen en tegelijk kosten te besparen.

Dit zijn de finalisten:


Bart Beeks (44)


Functie: VP Operations bij CEVA Logistics
Opmerkelijk: diende bij de commando’s
Vrije tijd: met de kinderen op de trampoline en sporten
Wapenfeiten: Operational 
Excellence programma uitgerold op 1.000 locaties. Leidde Project Tulp waarbij in tien weken tijd een evenementenlocatie in Venray is omgebouwd tot een moderne logistieke operatie. In piekseizoen zijn 10.000 pallets verhuisd en 800 medewerkers opgeleid.
Werkervaring: divisiedirecteur bij CEVA Logistics in Spanje, site manager bij TNT Logistics, project manager TNT Logistics Australië


Jelle van der Zwaan (36)

Functie: Director Linoleum bij Forbo Flooring
Opmerkelijk: reisde tijdens een sabbatical door Argentinië, Brazilië en Chili
Vrije tijd: reizen
Wapenfeiten: binnen zes maanden nieuw crossdockcenter neergezet en hierbij gekozen voor insourcing. Het magazijn is in de race voor een LEED Gold status en is daarmee het eerste logistieke centrum in Nederland met die status. Optimalisatie van het wereldwijde orderallocatieproces en IT-systeem (SAP).
Werkervaring: directeur operations en logistiek manager bij Forbo Flooring, consultant supply chain management bij Groenewout Consultants


Alberdine van Velzen (39)

Functie: managing director bij Wayz
Opmerkelijk: doet aan wind- en kitesurfen en karate. Wilde op tweejarige leeftijd een vrachtauto voor haar verjaardag.
Vrije tijd: sporten en gezin
Wapenfeiten: zette een Coolport Control Tower op voor vijf fruitimporteurs die daarmee een modal en mental shift maakten. Bracht continentale stromen van een groep verladers (Heinz, Bavaria, Mars) van weg naar spoor.
Werkervaring: planner, teamleider en logistiek manager bij Post-Kogeko Logistics

Reageer op dit artikel