nieuws

Werknemers AH: ‘liever manager dan generaal

carrière & mensen

Een delegatie van circa 35 werknemers van het Albert Heijn distributiecentrum in Geldermalsen biedt maandagmiddag een petitie aan de heer Keasberry, manager van het distributiecentrum. Onder het motto ‘Wij houden niet van generaals’ wordt de petitie door een musketier aangeboden.

Werknemers AH: ‘liever manager dan generaal
AH distributiecentrum geldermalsen

Volgens FNV Bondgenoten vragen de werknemers van het AH-dc om respect en waardering. In de petitie stellen zij aan de orde dat het werkklimaat in het dc moet worden verbeterd. Een van de eisen is dat er een eind komt aan de intimidatie van vakbondskaderleden en aan het management by commando.

    

Dwang en intimidatie

Marcel Nuyten, bestuurder FNV Bondgenoten: "De onrust is begonnen met de aanstelling van een nieuwe operationeel manager. Hierdoor is de manier van leidinggeven directief geworden en wordt door dwang en intimidatie het ziektepercentage kunstmatig laag gehouden. De werknemers zijn het beu en eisen dat de directie samen met hen zoekt naar een structurele oplossing."

 

De werknemers willen verder dat er eerlijker met hen wordt omgegaan als het gaat om het ziektebeleid, dat de bedrijfsarts neutraal is en niet aan de kant van de baas staat en eisen ze een normale behandeling en meer waardering voor hun werk.

     

Reactie Albert Heijn

AH wil niet naar buiten treden over de situatie: "We nemen vanmiddag op ons landelijk distributiecentrum in Geldermalsen de petitie in ontvangst maar de inhoud van deze petitie en onze reactie daarop beschouwen wij als een interne aangelegenheid. We vinden dat dit gesprek op de werkvloer in een dialoog tussen medewerker en leidinggevende gevoerd moet worden", aldus een woordvoerder aan Logistiek.nl.

Bij het AH Distributiecentrum in Geldermalsen werken 1.000 mensen waarvan circa 64 procent op uitzendbasis.

  

De distributiecentra van Albert Heijn liggen flink onder vuur de laatste weken. Vorige week dreigden medewerkers al met acties om de cao-onderhandelingen voor de distributiecentra extra kracht bij te zetten.

Reageer op dit artikel