artikel

Stephan Satijn: Tachtig ballen hooghouden

carrière & mensen

Stephan Satijn: Tachtig ballen hooghouden
Stephan Satijn VVD NDL

Stephan Satijn was tot mei van dit jaar werkzaam bij NDL/HIDC als vice-president Logistics Noord-Amerika. Na bijna 4,5 jaar NDL vond Satijn dat hij in die functie tegen zijn houdbaarheidsdatum aanzat en dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. ‘Zijn partij’ de VVD bood hem die als nieuwe wethouder Economische Zaken en Floriade voor de gemeente Venlo.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 18 november 2011.

Waarom deze omslag?

“Ik was al jaren actief binnen een economische netwerkgroep van de VVD. Ik heb toen een keer geroepen dat als ik iets zou kunnen doen voor de partij in een openbare bestuursfunctie dat ze dan altijd kunnen bellen. Blijkbaar hebben ze dat onthouden en werd mij dit jaar de kans geboden om wethouder te worden in de ‘honderdduizend plus gemeente’ Venlo met daarbij het voorzitterschap van het regionaal portefeuilleoverleg waarin wethouders zitten van vijf omringende buurtgemeentes. Deze functie kwam op een goed moment, aangezien ik na bijna 4,5 jaar NDL/HIDC het moment voelde aankomen dat mijn houdbaarheid voorbij was en dat het dus tijd werd voor andere mensen om mij op te volgen. Daar is voor gezorgd en ik heb dus met een gerust hart afscheid kunnen nemen. Ik zet mij nu sinds mei als ‘wethouder van buiten’ vol in voor de publieke zaak van Venlo en de omliggende regio. Ik heb dus een prachtige stap kunnen maken en ik moet zeggen dat dit de mooiste baan ter wereld is.”

   

Is er een groot verschil ten opzichte van je vorige baan?

“Afgezien van de politieke component valt het verschil mee. Net als bij NDL houd ik ook in deze functie tachtig ballen tegelijk hoog. Het mooie aan deze baan is de diversiteit aan onderwerpen waar je dagelijks mee te maken krijgt. Het vele reizen voor NDL/HIDC was overigens niet een van de hoofdredenen voor mijn vertrek. Dat ging mij prima af bovendien zal ik als wethouder ook de nodige reizen naar het buitenland moeten maken, maar met een lagere frequentie dan bij NDL. Toch beschouw ik het vele reizen achteraf als een verrijking omdat ik in aanraking ben gekomen met veel andere culturen.”

  

Wat zijn voor ‘logistieke hotspot regio Venlo’ belangrijke onderwerpen de komende tijd?

“De bereikbaarheid is in dat kader een belangrijk item voor Venlo. Daarom ligt de nadruk vooral op het ontwikkelen van nieuwe infrastructuur. Zo krijgt de aansluiting van de nieuwe A74 op de A73-zuid richting volgend jaar zijn beslag, waardoor er een rechtstreekse snelwegverbinding ontstaan op de voor ons belangrijke Duitse zuidas. Ook willen we het succes van de barge terminal verder uitbreiden met een project voor een nieuwe railterminal. We zijn bezig met een haalbaarheidsstudie voor de markt en de voortekenen om dit project financieel rond te krijgen zijn nu al goed te noemen. Ook de bedrijvigheid op de Trade Port-bedrijventerreinen, en dan met name Trade Port Noord, zal daarnaast alleen nog maar groeien doordat de bereikbaarheid stukken beter wordt met de Greenportlane.”

     

STEPHAN SATIJN (39)

Woont samen met Katinka

Opleiding(en): Nyenrode Business Universiteit, University of Rochester, INSEAD

Werkervaring: Voor zijn benoeming eind mei dit jaar tot wethouder economische zaken van de gemeente Venlo was Stephan Satijn, vice-president Logistics bij NDL/HIDC. Daarvoor

bekleedde hij de functie van logistics operations manager EMEA bij Bax Global.

Naast zijn functie van wethouder is Satijn ook voorzitter van het Cradle2Cradle Expo Lab en president Benelux Roundtable van de Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP)

Levensmotto: "Work hard, play hard"

.

Reageer op dit artikel