artikel

Peter Hendriks: ‘Het leven naar je hand zetten is mijn roeping

carrière & mensen

Peter Hendriks: ‘Het leven naar je hand zetten is mijn roeping
Peter hendriks

Na lang verdrietig voor zich uit te hebben gestaard, sloot Peter Hendriks definitief het boek vrachttram CityCargo. Hij besloot mensen op weg te helpen die worstelen met het nemen van de juiste stappen. Met de presentatie van het programma ‘Geluk Bestaat’ zit hij weer helemaal op het goede spoor.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 15 april 2011.

  
Vanwaar deze omslag?

“Ik heb best even tijd nodig gehad om bij te komen van het vrachttram debacle. Na drie jaar keihard werken spatte mijn droom uit elkaar. Mijn grootste fout is dat ik geloofd heb in de oprechtheid van mensen. Vooral in de gemeente Amsterdam ben ik erg teleurgesteld. Ik ben er van overtuigd dat als je aardig bent tegen mensen, je een positief effect van je gedrag krijgt. Met die gedachte ben ik verder gegaan en is het idee voor het programma ‘Geluk Bestaat’ ontstaan. Soms moet je eerst veel obstakels overwinnen om geluk af te dwingen. Vooral jonge mensen kampen met het probleem dat ze niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Het programma helpt mensen een stapje verder in hun leven.”

  

Dat geeft wel voldoening?

“Dat geeft enorm veel voldoening. Het programma wordt geproduceerd door Eyeworks. Het presenteerwerk doe ik overigens nog wel naast mijn werk als headhunter. Dat deed ik ook al ten tijde van de vrachttram. Dat is waar mijn basis ligt. Ik kom dus eigenlijk helemaal niet uit de logistiek, maar heb me drie jaar in die sector begeven, omdat ik brood zag in het idee van de vrachttram. Nu zal ik niet snel meer iets in die branche oppakken. Logistieke bedrijven vinden nieuwe dingen eng, heb ik ervaren.”

  

Waar gaat het programma over?

“Het is een programma waarin persoonlijke ontwikkeling en de zoektocht naar geluk centraal staan en waarin interessante ontwikkelingen in de markt geduid worden. Ook als het gaat om relaties op zakelijk en privé vlak, persoonlijke ontwikkeling, studie en werk, en inspiratie om te ondernemen. We hebben nu zes afleveringen gemaakt die semi-live zijn uitgezonden vanaf de SS Rotterdam en waren te zien op de zender RTL7.”

  

Wie spreekt u zoal?

“George van Houtem bijvoorbeeld van de Holland Consulting Groep. Hij leert mensen onderhandelen. Hij schreef het boek ‘De dirty tricks van het onderhandelen’. Ongelooflijk belangrijk als je iets in je leven voor elkaar wilt krijgen, een onmisbaar stuk gereedschap. En Jan van Halst, die het schopte van succesvol voetballer tot manager algemene zaken van FC Twente.”

PETER HENDRIKS (64)

Getrouwd en drie kinderen

Presentator van het programma ‘Geluk Bestaat’ (RTL7)

Zelfstandig headhunter

  

Daarvoor: Geestelijk vader van vrachttram CityCargo in Amsterdam, een initiatief om goederenvervoer per tram in de hoofdstad mogelijk te maken. Het initiatief ging na een proefperiode in 2009 ter ziele.

    

Levensmotto: “Geluk Bestaat”

   

Vorkje prikken met: “Rik van de Boog, directeur van Ajax. Dan zou ik hem kunnen uitleggen waarom het nu werkelijk tijd is om op te stappen. Ik denk dat hij na ons gesprek ook wel zou gaan, misschien al na het voorgerecht!” 

Reageer op dit artikel