artikel

3. Balans in werk en vrije tijd

carrière & mensen

3. Balans in werk en vrije tijd
klik op de afbeelding voor een vergroting

Hoe gaan logistiek en supply chain managers om met stress? Kunnen ze een balans vinden in werk en vrije tijd? En hoe belangrijk vinden zij die balans eigenlijk? De derde module van het grote internationale carrière-onderzoek van Europhia probeert antwoorden te vinden op deze vragen. De resultaten:

 

Wereldwijd denkt meer dan 62 procent van de logistiek- en supply chain-professionals dat de werkdruk in deze industrie hoger is dan in andere industrieën. Het aantal uren overwerk verschilt echter per regio. Respondenten uit Amerika en Azië geven aan dat ze gemiddeld 8,5 uur per week overwerken. Europese respondenten geven aan gemiddeld vijf uur per week over te werken. In onderstaande tabel worden de verschillen per regio weergegeven:

 

 

Aantal werkuren per week

 

 

Kwart ervaart stress
Ondanks deze resultaten ervaart maar 23 procent van de professionals wereldwijd regelmatig stress door het conflict tussen werk en andere afspraken. In onderstaande grafiek zijn de verschillen per regio zichtbaar. Respondenten geven zelfs aan dat de meeste werkgevers behulpzaam zijn bij het creëren van een goede work-life balance.


De zojuist besproken punten zijn de belangrijkste resultaten die naar voren komen uit Europhia Consulting’s global survey in de logistieke sector. Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met een aantal wereldwijde media partners.

Deze survey heeft ook andere factoren die stress en de work-life balance beïnvloeden onderzocht.

 

Drie factoren

Uit het onderzoek is gebleken dat wereldwijd drie factoren belangrijk zijn om de work-life balance te verbeteren, namelijk:

  • flexibele werktijden;
  • de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
  • een comfortabele werkplek.

In de praktijk blijkt dat vooral de factoren flexibele werktijden, betaald zwangerschapsverlof en een comfortabele werkplek aanwezig zijn binnen bedrijven. Werkgevers bieden niet vaak de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Betaald zwangerschapsverlof is wereldwijd aanwezig binnen bedrijven omdat hier regels voor zijn vanuit overheden.

 

Tabel 2: Belangrijkste factoren professionals vs. factoren aanwezig in bedrijven 

 

Wereldwijd
In Azië is het belangrijk voor logistieke bedrijven om te overwegen werknemers de mogelijkheid te geven vanuit huis te werken en flexibele werktijden aan te bieden aangezien deze twee factoren van grote waarde zijn voor werknemers. In veel bedrijven in Azië worden deze mogelijkheiden nog niet aangeboden.
In Europa zijn de factoren die belangrijk zijn voor werknemers aanwezig binnen veel bedrijven. Dit kan verklaren waarom werknemers in Europa minder stress ervaren dan werknemers in Azië en Amerika.

 

Compacte werkweek

In Amerika zijn flexibele werktijden en vanuit huis werken ook factoren die werknemers erg belangrijk vinden. Daarnaast hechten werknemers veel waarde aan een compacte werkweek. Veel Amerikaanse bedrijven bieden fitnessabonnementen aan, maar dit wordt door werknemers niet als heel waardevol beschouwd. Verder is uit onze resultaten gebleken dat de mogelijkheid voor een sabbatical ook een belangrijke factor is waar logistieke bedrijven in Amerika rekening mee moeten houden.
De verschillen tussen de drie onderzochte regio’s kunnen worden verklaard door de verschillen in cultuur, de waarde die men hecht aan work-life balance en de regels vanuit overheden.  

In onderstaande tabel wordt een overzicht gegeven van de verschillen tussen factoren die werknemers wereldwijd belangrijk vinden en factoren die wereldwijd aanwezig zijn in bedrijven.

 

Figuur 2: Verschil tussen belangrijke factoren werknemers en factoren aanwezig
in bedrijven – wereldwijd

 

Employer of choice

Bedrijven die werknemers ondersteunen bij het bereiken van een goede work-life balance zullen concurrentievoordeel behalen bij het aantrekken en behouden van talent en ze zullen gezien worden als een “employer of choice”. Daarom is het belangrijk voor bedrijven om te overwegen de werknemers flexibiliteit aan te bieden met betrekking tot werlplek en het managen van werkdruk en tijd. Verder zijn er ook een aantal landspecifieke mogelijkheden die bedrijven kunnen gebruiken. Enkele voorbeelden zijn dat Chinese logistieke professionals het belangrijk vinden om een studie te kunnen volgen en Duitse logistieke professionals weer meer waarde hechten aan een sabbatical.

 

Bron: Europhia Consulting Global Career Motivation Survey. December, 2007.

Europhia Consulting is an international recruitment and executive search company specialised in the logistics and supply chain industry / www.europhia.com.

 

Lees hier de Engelse versie (pdf):

 

 Work-life Balance.

 

 

De zes deelgebieden

In het onderzoek komen achtereenvolgens zes deelgebieden aan bod:

  1. Carrière motivatie
  2. Wat maakt een werkgever aantrekkelijk?
  3. Balans in werk en vrije tijd – werkgerelateerde stress
  4. Vrouwen in de logistiek
  5. Salaris, financiele en niet-financiele voordelen

  6. De opinie van Jong Talent over de sector

Reageer op dit artikel