Deze whitepapers kunt u gratis downloaden: • De (on)mogelijkheden van lichtmanagement

  Er zijn in de markt meerdere manieren om verlichting aan te sturen. We maken daarin een onderscheid tussen handmatige manieren om te dimmen, zoals een draaidimmer thuis, en een (deels) geautomatiseerde manier.

  Omdat de vernuftige techniek niet in een draaidimmer te vinden is, focussen we in dit e-book op de geautomatiseerde systemen. Dit complete e-book helpt u bij het maken van de juiste beslissing op basis van kennis en feiten. Het e-book biedt informatie over de volgende onderwerpen:

  Download gratis: De (on)mogelijkheden van
  lichtmanagement (e-book partner)


 • E-commerce omzet verhogen met bezorging

  In deze online marketingmix is er één aspect dat jarenlang onderbelicht bleef: de bezorging. Het proces waarbij de bestelling in de handen van de klant moet komen werd door veel online retailers lang gezien als noodzakelijk kwaad. De order was toch al binnen… maar dit beeld is aan het veranderen.

  In deze whitepaper neemt Paazl u mee langs de 12 manieren waarop u met bezorging klanten kan stimuleren tot een aankoop, geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk.

  Download gratis: E-commerce omzet
  verhogen met bezorging (whitepaper partner)


 

 • Van order to cash naar forecast to cash

  Verladers en 4PL’s lopen tegen steeds meer uitdagingen aan in hun order to cash traject. De noodzaak aan innovatie, snelheid en flexibiliteit in de logistieke keten dwingen tot het doorvoeren van veranderingen.

  Deze whitepaper gaat in op de drie belangrijkste vragen die ondernemers zich moeten stellen in het transformatieproces naar een organisatie die veel meer dan nu beschikt over keteninzicht, handelingssnelheid en sneller profiteren van de gecreëerde effectiviteit.

  Download gratis: Van order to cash naar forecast to cash (whitepaper partner)


  • Standaardisatie en slimme IT

  IT is overal en heeft in vrijwel alle sectoren voor grote veranderingen én verbeteringen gezorgd. In dit landschap waarin digitalisering bijna onvermijdelijk is, toont de logistieke sector zich opvallend traditioneel. Papieren verwerking van processen is voor veel logistieke ondernemers nog steeds de dagelijkse realiteit.

  Deze whitepaper onderzoekt óf en waarom logistieke de branche hiermee achterloopt en laat zien hoe Slimme IT de logistieke sector vooruit kan helpen.

  Download gratis: Standaardisatie en slimme IT (whitepaper partner)


 • Excelleren met e-commerce? 

  De groeiende rol van e-commerce veroorzaakt steeds meer complexiteit en diversiteit in logistiek en transport. Hoe ga je om met leveringswijzen, internationale zendingen, verzending naar de klant van de klant en de diversiteit in leveringslocaties en afhandelingseisen?
  E-commerce vereist een moderne, geïntegreerdere aanpak van netwerk, vervoerdersselectie, ‘omnimodale integratie’, continu-optimalisatie en uitvoeringsautomatisering. Deze gratis whitepaper behandelt deze uitdagingen en laat ook nog een paar succesvolle praktijkvoorbeelden zien.

  Download gratis: Excelleren door integratie
  e-commerce en transportplanning (whitepaper partner) • De logistieke topics van 2016

  Het einde van het jaar is in zicht en dat is hét moment om terug te blikken. Logistiek Magazine doet dit aan de hand van een korte selectie artikelen in het vakblad, waarmee trends in een breder perspectief worden gezet. De digitale versie van deze bundeling is nu gratis te downloaden.

  Download gratis: Het Beste van 2016  • Data Discovery in de logistiek

  De logistieke sector ondergaat ingrijpende veranderingen. De economische omstandigheden dwingen logistiek dienstverleners om hun rendement te verhogen. De inzet van big data biedt uitkomst. Want interne en externe data bevatten een schat aan informatie over de sector, klantbehoeften en eigen processen. Door slim gebruik te maken van de data die voor handen is, kunnen logistiek dienstverleners hun processen verbeteren, proactief inspelen op trends en nieuwe business modellen ontwikkelen.

  Download gratis: Data Discovery in logistiek (whitepaper partner)

 • Op weg naar een Smart Warehouse

  De groei in omnichannel retail en de aanhoudende vraag naar snellere leveringen heeft een gigantische impact op de supply chains voor de distributie van consumentenproducten. Dat vraagt om slimmere warehouses voor het beleveren van de veeleisende consumenten van vandaag. Nu steeds meer retailers overwegen om hun operaties voor de offline en online kanalen te integreren en kosten te besparen, moeten warehouse management systemen in de pas blijven lopen. Slimmere warehouses zijn onontbeerlijk.

  Download gratis: Op weg naar een Smart Warehouse (whitepaper partner)

 • Tien trends in Logistiek

  De redactie van Logistiek Magazine heeft tien trends centraal gezet in het dubbeldikke Logistica-nummer van oktober. Speciaal voor onze online-lezers zijn deze trends nu gebundeld in een gratis te downloaden PDF. Hoe volwassen is e-fulfilment? Heftrucks moeten meedenken! Slim verpakken? Hoe ga je om met Big Data? Ontwikkelingen in vastgoedland. Hulpmiddelen in veiligheid. Hoe ga je om met logistiek talent? Energieneutrale dc’s. Mechanisering in orderpicken. Terugverdienen van robotisering.

  Download gratis: ‘Tien trends in Logistiek’ 

 • Veranderkunde Logistiek

  Veranderkunde voor logistiek professionals

  Logistiek professionals hebben moeite met organiseren van gewenst gedrag en creëren van betrokkenheid bij medewerkers tijdens veranderprocessen. KPI’s implementeren van IT-systemen vinden ze beduidend minder moeilijk, blijkt uit een enquête. Deze is uitgevoerd door Logistiek.nl, BLMC en VAViA. In dit gratis onderzoeksrapport ‘Veranderkunde voor logistiek professionals’ vindt u alle resultaten, conclusies en een uitgebreide toelichting.

  Download gratis whitepaper Veranderkunde

 • Exclusief tevredenheidsonderzoek logistieke locaties

  Welke factoren zijn bepalend voor het vestigen van een logistieke operatie? Logistiek.nl deed onderzoek hiernaar. De resultaten worden gepresenteerd in een overzichtelijke whitepaper. De belangrijkste vraag binnen het onderzoek is: Bent u tevreden over uw huidige vestigingslocatie of bent u van plan om binnen vijf jaar te verhuizen naar een andere locatie? Bekijk de resultaten aangevuld met quotes van vooraanstaande logistieke leiders plus tips voor het verplaatsen van een bedrijfsvoering.

  Download gratis whitepaper tevredenheidsonderzoek

 • ASML, Unilever en Nabuurs delen best practises

  European Supply Chain Forum (ESCF) stelt operations en supply chain management best-in-class practices beschikbaar. Lees in een whitepaper exclusief voor lezers van Logistiek.nl de drie best practises van topbedrijven ASML, Unilever en Nabuurs:

  1. Multi-depot netwerkplanning bij logistiek dienstverlener Nabuurs
  2. Optimalisatie van voorraadplanning reserve-onderdelen bij ASML
  3. CO2-emissies inzichtelijk in model Unilever

  Download gratis whitepaper met best practises

Info over whitepapers en content marketing:

Op onze specifieke B2B Content Marketing website lees je meer over het maken van de ideale whitepaper:

En ook: Starten met content marketing in 5 stappen