nieuws

The Greenery test robots in nieuw distributiecentrum Barendrecht

Warehousing 1662

The Greenery heeft in Barendrecht een nieuw opslag- en productiecentrum van 24.000 vierkante meter in gebruik genomen. Het distributiecentrum (dc) bevat onder meer rijpingscellen en productielijnen. Ook test The Greenery sinds een jaar in Barendrecht robots, die naar verwachting dit jaar in gebruik worden genomen.

The Greenery test robots in nieuw distributiecentrum Barendrecht

Met het dc, dat is gekoppeld aan de in 2016 opgeleverde locatie, krijgt The Greenery de beschikking over onder andere 27 laad- en losdocks, opslag, een productieruimte, diverse koel- en rijpingscellen, kantoren en personeelsruimtes wat de nodige efficiency in het logistieke proces moet gaan opleveren.

The Greenery: ‘klaar voor piekseizoen’

Het dak van het distributiecentrum wordt, net als de eerder opgeleverde locaties, voorzien van zonnepanelen voor een duurzame energievoorziening. De verpakkingslijnen worden komende weken geplaatst, zodat alles gereed is, voordat het piekseizoen begint.

Duurzame ketenregisseur dankzij nieuwbouw

Edwin Poldervaart, directeur Logistiek van The Greenery, zegt dat de nieuwbouw bijdraagt aan de ambitie van het groente- en fruitbedrijf om ‘als duurzame ketenregisseur een actieve bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving door verse groenten en fruit bereikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen’.

Robots testen bij zwaar repeterend werk

In het nieuwe dc zal The Greenery zich volgens eigen zeggen ‘verder richten op de toekomst’. Het bedrijf vindt technische innovatie noodzakelijk om als organisatie mee te gaan in een snel veranderende omgeving waarin digitalisering, automatisering en robotisering centraal staan. The Greenery voert al vanaf begin vorig jaar testen uit met robots en verwacht dit jaar de eerste robots in gebruik te nemen. “Het gaat vooral om zwaar repeterend werk voor medewerkers zoals palletstapeling of het vullen en stapelen van colly’s. We hebben er proeven meegedaan en die zijn bevallen”, laat een woordvoerder van The Greenery aan Groente & Fruit weten.

Retail-distributiecentrum van 40.000 vierkante meter

Medio april start The Greenery met de voorbereidingen voor uitvoering van fase III. In deze fase wordt het laatste bestaande gebouw afgebroken waarna, aansluitend op fase II, het laatste onderdeel van de totale nieuwbouw wordt gerealiseerd door WDP, ontwikkelaar en eigenaar van de panden. Na afronding van het totale project staat er begin 2019 een modern en duurzaam retail-distributiecentrum van 40.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel