nieuws

Albert Heijn breidt met vierde dc netwerk voor thuisbezorging uit

Warehousing 2347

Supermarktconcern Albert Heijn opent dit najaar in Eindhoven een nieuw distributiecentrum. Vanuit deze locatie worden straks wekelijks 40.000 online bestelde boodschappen thuis bezorgd. Het Home Shop Center (HSC), de vierde van AH in Nederland, biedt werkgelegenheid aan 800 mensen.

Albert Heijn breidt met vierde dc netwerk voor thuisbezorging uit
Albert Heijn opent in Eindhoven dit najaar een nieuwe Home Shop Center (HSC). Vorig jaar werd een grote uitbreiding van het bestaande HSC in De Meern (foto) in gebruik genomen. In de HSC's, waar AH er vier van heeft in Nederland, worden online bestelde boodschappen verwerkt.

Het nieuwe distributiecentrum van Albert Heijn wordt gevestigd op logistiek bedrijvenpark Goederendistributiecentrum Acht, langs de A2 in de buurt van Eindhoven Airport. Het dc wordt gevestigd in een voormalig magazijn van AGF-bedrijf Scherpenhuizen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Bevoorrading hubs

Vanuit dit dc, met een oppervlak van 18.000 vierkante meter, worden niet alleen de boodschappen aan huis gebracht, er rijden ook vrachtwagens met online bestelde boodschappen naar hubs van Albert Heijn die gevestigd zijn aan de rand van gemeentes in de provincies Brabant, Limburg en Gelderland. Landelijk beschikt AH inmiddels naar eigen zeggen over 21 van deze hubs.

Minder transportkilometers

Van daaruit rijden kleinere bakwagens met de boodschappen naar de klanten. Ook de pick up-points in die provincies worden straks vanuit het HSC bevoorraad. Door het toevoegen van een distributiecentrum in het zuiden bespaart Albert Heijn volgens eigen zeggen op de gereden kilometers. De andere HSC’s zijn gevestigd in Almere, Rotterdam en De Meern, waar een jaar geleden een grote uitbreiding in gebruik werd genomen.

Opening HSC dit najaar

Wanneer het distributiecentrum exact open gaat, is niet bekend. De marktleider in online supermarkten spreekt over dit najaar.

Reageer op dit artikel