nieuws

Jumbo realiseert tweede e-fulfilment center in Raalte

Warehousing 1119

Supermarktketen Jumbo wil in Raalte een tweede e-fulfilment center (EFC) in gebruik nemen. Het distributiecentrum moet volgend voorjaar in gebruik worden genomen en biedt werkgelegenheid aan circa 550 mensen. Volgens Jumbo is de extra capaciteit nodig want het huidige ‘e-dc’ in Den Bosch is te klein om de snelle online groei te kunnen bijbenen.

Jumbo realiseert tweede e-fulfilment center in Raalte
Supermarktconcern Jumbo opent volgend jaar in Raalte een tweede distributiecentrum voor de afhandeling van online bestellinge. Het huidige e-commerce dc in Den Bosch is te klein om de online groei van de supermarktketen te kunnen faciliteren.

Het nieuwe EFC wordt ondergebracht in een ongebruikte locatie aan de Almelosestraat in het Overijsselse Raalte waar voorheen het distributiecentrum van Schuitema (het voormalige moederbedrijf van C1000) was gevestigd.

Jumbo: “Raalte is een logische keuze”

Volgens Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo, wordt in de loop van volgend jaar al de maximale capaciteit bereikt van het EFC in Den Bosch dat in 2014 in gebruik werd genomen. “De locatie Raalte is dan ook een logische keuze voor deze capaciteitsuitbreiding. Vanuit die plek kunnen we immers goed onze klanten in het Noorden en Oosten van het land bereiken. Daarnaast is het voormalige distributiecentrum al onderdeel van onze vastgoedportefeuille. Het leegstaande pand krijgt zo dus een nieuwe, op de toekomst georiënteerde functie, met extra werkgelegenheid voor de regio.”

Meer e-commerce dc’s volgen

Afgelopen jaar werd de capaciteit voor online bestellingen van boodschappen via Jumbo.com al ruimschoots verdubbeld, van twintigduizend naar vijftigduizend orders per week. In januari sprak het supermarktconcern uit Veghel al de verwachting uit dat de aanhoudende groei in dat segment dit jaar werk zou opleveren voor in totaal negenhonderd extra mensen. Doel van Jumbo is om marktleider te worden in het thuisbezorgen van boodschappen. Het bedrijf houdt er rekening mee dat er meer van deze e-fulfilment centra komen, om die ambitie waar te kunnen maken. Waar die vestigingen precies komen te staan, is nog niet bekend. Jumbo onderzoekt nog hoe het distributienetwerk er in de toekomst uit moet komen te zien.

Geautomatiseerd dc in Nieuwegein

Ondertussen is Jumbo in Nieuwegein gestart met de voorbereidingen van de bouw van een nieuw geautomatiseerd landelijk distributiecentrum met een oppervlakte van 43.000 vierkante meter. In eerste instantie is het dc – waar voornamelijk medium en slow movers komen te liggen – bedoeld voor het bevoorraden van de fysieke vestigingen, later zouden hier ook e-fulfilment activiteiten bij kunnen komen, liet Jumbo supply chain directeur Karel de Jong begin dit jaar weten. De bouw van dit dc, dat in het vierde kwartaal van dit jaar start, moet in 2020 afgerond zijn. Consequentie van deze nieuwbouw is dat het huidige centrale dc in Elst gaat sluiten.

Reageer op dit artikel