nieuws

Fashion dc Primark in Roosendaal feestelijk geopend

Warehousing 3083

Kledinggigant Primark en logistiek dienstverlener DSV hebben afgelopen vrijdag feestelijk het distributiecentrum in Roosendaal. Het dc met een oppervlakte van bijna 55.000 vierkant meter is gevestigd op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II en biedt op dit moment werkgelegenheid aan 225 mensen, maar dat aantal gaat op termijn groeien naar 400.

Fashion dc Primark in Roosendaal feestelijk geopend
VFN#3419 Oficiële opening Primark Logistiek Centrum in Oud Gastel / Roosendaal

Logistieke hotspot nummer 1 West-Brabant is op dit moment, zo lijkt het, the place to be waar het gaat om logistieke bedrijvigheid. Goed twee weken geleden vierde Lidl de nieuwbouw start van zijn Europese e-commerce dc op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II. Afgelopen vrijdag was het weer feest in West-Brabant want Primark, de ‘overbuurman’ van Lidl op Borchwerf, opende officieel het distributiecentrum dat al sinds begin dit jaar operationeel is.

Bevoorrading winkels in Frankrijk en Italië

Het distributiecentrum wordt beheerd door logistiek dienstverlener DSV en biedt transport- en opslagdiensten voor de winkels van het Ierse kledingconcern in Italië en Frankrijk. De winkels in Nederland overigens niet die worden, zo werd vrijdag duidelijk, bevoorraad vanuit een Primark dc in het Duitse Mönchengladbach.

Tussenvloeren over drie verdiepingen

Het maar liefst 20 meter hoge distributiecentrum heeft een oppervlakte van exact 54.890 vierkante meter, additioneel is er 34.953 vierkante meter aan tussenvloeren, verdeeld over drie verdiepingen. Het aantal sku’s in het dc bedraagt 10.000. Per dag worden in het pand gemiddeld dertig containers, afkomstig uit de haven van Rotterdam, gelost.”

‘Logistiek op Champions League niveau’

In september 2015 werd de bouw van het distributiecentrum gestart. Het fashion dc is sinds januari dit jaar volledig in bedrijf. “Het is een fast moving dc van waaruit we binnen 48 uur de winkels van Primark in Frankrijk en Italië kunnen bevoorraden met de laatste collecties. Slow movers kennen we niet in dit dc. Met name door de hoge omloop snelheid van de collecties is de logistiek cruciaal en kunnen we gerust stellen dat we hier met onze logistiek op Champions League niveau zitten. Vooral ook omdat de druk om op tijd te leveren heel hoog ligt. Dat maakt ze operatie spannend en druk vooral ook gezien het feit dat we de orders voor de winkels tot op schapniveau klaarmaken”, stelde DSV operations Pascal Eijkelenbergh vrijdag tijdens een rondleiding door het Primark-dc.

Werkprocessen soepel verlopen

Peter van der Maas, Managing Director van DSV Nederland, had vrijdag lovende woorden over de samenwerking met de Ierse fashion retailer. “Het opstarten van de bedrijfsvoering afgelopen januari en alle werkprocessen is buitengewoon soepel verlopen. Wij zijn er in geslaagd de gedetailleerde Primarkexpertise te benutten voor de diverse functies en markten, zodat ons team hier in Roosendaal vrijwel meteen aan de slag kon.”

Knooppunt in bevoorrading winkels

Ook Primark supply chain directeur, Martin White, sprak lovende woorden over de rol van de Deense logistiek dienstverlener DSV. “Bij Primark zijn wij bijzonder verheugd over de officiële opening van dit distributiecentrum in Roosendaal in samenwerking met DSV en de werkgelegenheid die dit oplevert in de regio. Het is voor ons een belangrijk knooppunt voor de bevoorrading van onze winkels.”

Primark heeft acht distributiecentra

Primark heeft acht distributiecentra in Europa, namelijk in Islip (VK), Thrapston (VK), Naas (Ierland), Mönchengladbach (Duitsland), Torija (Spanje), Bor (Tsjechië), Roosendaal, en één in Bethlehem in de Verenigde Staten.

Ruimte voor uitbreiding

Het distributiecentrum in Roosendaal is gebouwd door Sprangers uit Breda. Het pand, waarvan de bouw in augustus 2015 startte, is eigendom van Logistics Capital Partners. Naast het huidige Primark-dc ligt nog kavel van zes hectare voor verdere uitbreiding. Als hier gebruik van wordt gemaakt dan krijgt het dc een totale omvang van 85.000 vierkante meter aan bebouwd oppervlak.

Foto's

Reageer op dit artikel