nieuws

Thaise monniken zegenen vestiging Apollo

Warehousing 737

Een nieuwe fabriek in Thailand moet er voor zorgen, dat de Nederlandse producent van spiraal conveyors direct kan leveren en service verlenen in de sterk groeiende Aziatische markt.

Thaise monniken zegenen vestiging Apollo

Claudia van den Pol, CEO van Apollo Group in Coevorden, opende vorige week een fabriek in Bangkok voor de Aziatische markt. Apollo is wereldwijd actief als fabrikant van spiraal conveyors. Eerder al opende Apollo fabrieken in China en in Amerika. De nieuwe locatie is al een paar maanden in bedrijf.

Inzegening en opening met ambassadeur

Het vieren van de opening begon met de zegening door de Thaise monniken, een traditie genaamd Kuhn Bahn Mai. Dit boeddhistische ritueel moet er voor zorgen, dat het gezegende gebouw veilig en beschermt blijft. Na de inzegening door de monniken, werd het pand open gesteld voor de genodigden. De Nederlandse ambassadeur in Thailand Karel Hartogh en Claudia gaven beiden een openingsspeech, die werd afsloten met het samen doorknippen van het openingslint. Vervolgens kregen de genodigden een rondleiding door de nieuwe fabriek waar verschillende machines en processen werden getoond. De dag eindigde met de samenkomst van gasten in de volledig versierde hal waar iedereen kon genieten van een hapje en een drankje.

Minder vloeroppervlak nodig

Apollo is één van de weinige fabrikanten wereldwijd van spiraal conveyors. Bedrijven willen hun  vierkante meters zo efficiënt mogelijk benutten. Dit zorgt ervoor dat de markt voor verticaal transport steeds verder groeit.
Claudia van den Pol: “Ieder jaar ontvangen we meer aanvragen, vooral uit de internationale markt. Een ontwikkeling die we natuurlijk toejuichen. Onze belofte om 24/7 beschikbaar te zijn in de eigen taal en omgeving van de klant moet daar wel op aansluiten. Vandaar de keuze om uit te breiden hier met een nieuwe fabriek in Thailand om onze belofte te kunnen waarmaken.”

Zesde generatie is nu aan het roer

De CEO van Apollo is sinds 2011 de zesde generatie bewindvoerders, samen met haar broer Sander en werd in 2016 eindverantwoordelijk. Hiervoor was vader Jack directeur/eigenaar. De fabrikant – oorspronkelijk uit Nijkerk – levert transportsystemen aan grote levensmiddelenfabrikanten, zoals Coca-Cola en Unilever. Ook buiten de foodsector heeft het bedrijf klanten, die bulkproducten verpakken.
In Thailand werkt de vestiging onder een eigen naam: Apollo VTS ASIA Ltd. Het nieuwe Thaise team van productie- en kantoorpersoneel is in dit pand van 1.600 vierkante meter  al een aantal maanden bezig met het produceren van de spiraal conveyors.

Toepassing spiraal conveyor bij schoenretailer

Reageer op dit artikel