nieuws

Bemachtig poster Logistieke Hotspots Nederland

Warehousing 2972

West-Brabant is de Logistieke Hotspot Nummer 1 van Nederland. Een panel van 31 experts gaf de Brabantse regio de meeste stemmen. Download de poster.

Bemachtig poster Logistieke Hotspots Nederland

 

Een panel van 31 experts, werkzaam in de logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, onafhankelijke locatie adviesbureaus en logistiek dienstverlening, hebben de afgelopen weken via een online enquête hun stemmen gegeven aan de 28 logistieke hotspots die Nederland rijk is.

 

Download de posterposter-logistieke-hotspots

 

 

Voor het bepalen van de uiteindelijke logistieke hotspot ranking heeft Logistiek het panel diverse regio’s laten vergeleken op basis van de zes welbekende criteria:

1) Beschikbaarheid van geschikt personeel

2) Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden

3) Medewerking van overheid/ gemeenten

4) Inzetbaarheid en motivatie van medewerkers

5) Aanwezigheid van goede infrastructuur

6) Bereikbaarheid van logistieke knooppunten.

Nieuw dit jaar is dat bij de eerste 3 criteria alle 28 logistieke hotspots zijn beoordeeld. Bij categorie 4 t/m 6 hebben de panelleden meerdere logistieke hotspots beoordeeld.

 

Drie nieuwe hotspot-categorieën

Om de verkiezing nog spannender te maken, is dit jaar voor het eerst aan de panelleden ook gevraagd naar welke logistieke hotspotregio’s hun voorkeur uitgaat op het gebied van:

  1. Nationale e-fulfilment
  2. Cross border e-fulfilment
  3. Nationale distributie

Bekendmaking tijdens Summit Logistieke Hotspots

De winnaars van deze 3 nieuwe categorieën worden bekend gemaakt tijdens de Summit Logistieke Hotspot 16 mei aanstaande in Dordrecht. De Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland wordt donderdag 11 mei bekend gemaakt op Logistiek.nl. Tijdens de summit volgt de officiële huldiging van de winnende logistieke hotspot regio.

Reageer op dit artikel