nieuws

Sligro mag deel Heineken definitief overnemen

Supply chain 3652

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de overname van de drankengroothandel van Heineken door Sligro goedgekeurd. Dat laten beide bedrijven in een gezamenlijke persverklaring weten. De transactie moet volgens planning nog dit jaar worden afgerond.

Sligro mag deel Heineken definitief overnemen

Sligro en Heineken kwamen de deal in mei overeen. Sligro neemt de logistieke activiteiten van Heineken voor de Nederlandse horeca over. Dit betekent dat Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor Heineken gaat uitvoeren.

Logistiek tankbier apart

Hiermee ontstaat een ‘one stop shop’ voor alle drank, food en non food bestellingen voor de horecaklanten. De uitzondering hierop is het leveren van tankbier wat Heineken zelf zal blijven doen’, zo meldt Sligro.

Logistieke samenwerking voor 15 jaar

Heineken verkoopt zijn groothandelsactiviteiten in food en non-food aan Sligro. Daar horen onder meer frisdranken, waters, gedestilleerd, wijnen, thee en koffie aan Sligro. Het gaat daarbij om een jaaromzet van ongeveer €150 miljoen. De logistieke samenwerking duurt voorlopig vijftien jaar. De transactie moet dit najaar worden afgerond.

Er werken zo’n 370 mensen bij de groothandelstak van Heineken. Zowel vaste krachten als uitzendkrachten gaan mee over naar Sligro.

 

Reageer op dit artikel