nieuws

VW past productie in fabriek aan om duurzaamheid

Supply chain

Volkswagen heeft in Hannover de productiefaciliteit voor de VW Transporter naar eigen zeggen ingrijpend vernieuwd. Het in 2010 gelanceerde Think Blue. Factory initiatief ligt hieraan ten grondslag. Productiemethoden zijn aangepast en daarbinnen is ruimte gecreëerd voor 3D-printing.

VW past productie in fabriek aan om duurzaamheid

De fabriek in Hannover is in maart 1956 geopend en staat bekend als de productielocatie voor de Volkswagen bedrijfsauto’s. De site beslaat een behoorlijk groot terrein van in totaal 1.091.000 vierkante meter, waarvan 624.249 vierkante meter overdekt is en productiegebouwen en –hallen beslaat. Er werken ruim 13.000 mensen.

Laserlassen en 3D-printing binnen productieproces

Toch ligt de nadruk binnen de nieuwe fabriek op duurzaamheid en daarop is ook het Think Blue. Factory initiatief van toepassing. In 2010 heeft Volkswagen bepaald dat het het gebruik van grondstoffen en afval in 2018 met 25 procent wilde hebben verminderd ten opzichte van 2010. Ook wil het het gebruik van energie en water beperken. Volkswagen claimt dat door gebruik te maken van innovatieve productiemethoden zoals laserlassen en 3D-printing het de productie flexibeler kan maken en werknemers vervolgens profiteren van een verbeterde ergonomie.

CO2-reductie tot 40 procent

In 2020 wil Volkswagen in Hannover zelfs een reductie van CO2-emissies met 40 procent bereiken. Dat wil het samen met andere bedrijven in de regio bereiken, waaronder producenten en service verlenende ondernemers. Tijdens het streven naar de genoemde besparingen zal VW de productie van de nieuwe Transporter starten, de T6. Dat zal medio 2015 gebeuren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels