nieuws

Havi en Kwalitaria al na 3 maanden uit elkaar

Logistieke dienstverlening 4329

Logistieke dienstverlener HAVI en snackbar franchiseorganisatie Kwalitaria stoppen al na 3 maanden. De logistieke opzet functioneerde niet.

Havi en Kwalitaria al na 3 maanden uit elkaar

HAVI haalde de afgelopen grote klanten als KFC en Van der Valk binnen. Ook FFC,  het formulehuis van snackbare franchiseorganisatie Kwalitaria werd in juni aan het portfolio toegevoegd. Maar de samenwerking wordt na 3 maanden al stopgezet. De afgelopen maanden is  gebleken dat de gekozen logistieke opzet ‘onvoldoende aansluit bij het franchisemodel van Kwalitaria’, laat FFC in een persverklaring weten.

Voorraad en cross dock

Bas Holshuijsen, algemeen directeur FFC: “Ons vaste assortiment ligt op voorraad bij logistiek dienstverlener HAVI Logistics en cross-dock artikelen via Sligro. Helaas moeten we na een periode van drie maanden concluderen dat dit model onvoldoende aansluit bij het franchisemodel van Kwalitaria.

Kwalitaria stapte in juni van leverancier DeliXL (nu Bidfood) over naar logistiek dienstverlener Havi in combinatie met groothandel Sligro.
De reden was volgens FFC een aangekondigde prijsstijging voor de logistiek bij DeliXL. Vanaf het begin waren er echter problemen met leveringen van Havi. Een aantal ondernemers kreeg te maken met veel manco’s: het product was niet leverbaar of ze kregen het verkeerde item binnen. Daarnaast kwam de bestelling vaak niet op het afgesproken tijdstip. “Het feit dat ondernemers ontevreden waren over het niveau van dienstverlening heeft de doorslag gegeven in het beëindigen van de samenwerking”, laat Bas Holshuijsen, algemeen directeur FFC tegenover Snackkoerier weten.

 

Lees ook
HAVI breidt distributieruimte Benelux uit met 30%

 

We hebben daarom in gezamenlijk overleg met HAVI besloten om de samenwerking te beëindigen. Op dit moment zijn we met een aantal logistieke partijen in gesprek om de mogelijkheden in kaart te brengen.”

Andere logistieke kenmerken

Olav Gribnau, Managing Director HAVI Logistics: “FFC/Kwalitaria heeft toch andere kenmerken dan onze andere klanten en wij kunnen FFC/Kwalitaria daarin onvoldoende helpen. Die conclusie hebben we samen genomen. Het is erg jammer maar in een partnerschap moet je ook deze conclusie durven trekken.”

 

Reageer op dit artikel