nieuws

Gefco en Russisch exportcentrum tekenen overeenkomst

Logistieke dienstverlening 1763

Logistiek dienstverlener Gefco en het Russisch exportcentrum hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om Russische en internationale exportbedrijven wereldwijde logistieke oplossingen te bieden.

Gefco en Russisch exportcentrum tekenen overeenkomst

Dit strategische partnerschap is bedoeld om de Russische export te bevorderen. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats tussen de naamloze vennootschap Russisch Exportcentrum (REC), vertegenwoordigd door zijn Algemeen Directeur, Peter Fradkov, en de Gefco-groep, vertegenwoordigd door zijn Bestuursvoorzitter, Luc Nadal, in het Internationale Economische Forum van Sint-Petersburg.

Aanvullende deskundigheid

REC verstrekt advies aan Russische exporteurs op juridisch en financieel gebied en commerciële ontwikkeling. Met deze overeenkomst leggen het REC en Gefco een driejarige samenwerking vast om Russische en in Rusland gebaseerde exporteurs van de industriële sector te ondersteunen. Beide partijen maken gebruik van elkaars potentieel en deskundigheid om praktische maatregelen in te voeren als support voor exporteurs en toegang tot buitenlandse markten op lange termijn te vereenvoudigen.

Het combineren van de knowhow van het REC met die van Gefco geeft klanten en partners als voordeel dat ze kennis over de belangrijkste markten kunnen uitwisselen en toegang hebben tot het wereldwijde distributienetwerk en de douanekennis van Gefco. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst en de ondersteunende informatie van REC, krijgt Gefco de gelegenheid zijn aanwezigheid in Rusland uit te breiden en de deskundigheid rondom export procedures te versterken.

Strategisch exportplan en marktpenetratie

Gefco zal Russische exportondernemingen begeleiden bij het opbouwen van een strategisch exportplan en marktpenetratie. “Als hoofd van een wereldwijde logistieke dienstverlener, weet ik hoe strategisch logistiek en transport voor ondernemingen zijn die op zoek zijn naar internationale groei. Persoonlijk zie ik deze overeenkomst als een strategisch partnership dat Russische ondernemingen aanzienlijk kan helpen de wereldwijde concurrentie het hoofd te bieden en duurzame posities te verkrijgen in de wereldwijde economie,” aldus Luc Nadal.

Petr Fradkov, die de functie van Algemeen Directeur van het REC bekleedt sinds zijn oprichting, zegt over de samenwerking het volgende: “Door de samenwerking kunnen wij niet alleen onze ervaring delen in exportontwikkeling en support aan exporteurs, maar ook breedschalige projecten invoeren, industriële conferenties organiseren, informatie en ervaring uitwisselen met betrekking tot logistieke en belastingprocedures, budgettering, optimalisering van aanvoer en een breed scala van andere processen. Ik weet zeker dat de samenwerking tussen het Russische exportcentrum en de Gefco Groep wederzijds voordelig en succesvol zal zijn.”

 

Reageer op dit artikel