artikel

Hoe klanten van Portbase en TransFollow tijd besparen met iSHARE

Ketensamenwerking 482

Het afsprakenstelsel iSHARE gaat vanaf 2018 ervoor zorgen dat logistieke partijen met elkaar simpel en gecontroleerd data kunnen delen. Ook met onbekenden. Maar wat betekent dat in de praktijk? Voor een vervoerder die klant is bij TransFollow en Portbase zou het kunnen dat hij straks met één inlog een digitale vrachtbrief aanmaakt bij TransFollow, zonder dat hij opnieuw hoeft in te loggen. Easy as that.

Hoe klanten van Portbase en TransFollow tijd besparen met iSHARE

Sponsored content door iSHARE

Directeur René Bruijne van TransFollow, één van de co-creatiepartners van iSHARE, licht toe: “Doordat er geen extra inlogaccounts nodig zijn, is samenwerken een stuk makkelijker. iSHARE geeft ons de garantie dat de partij die zich meldt van een andere iSHARE partner, te vertrouwen is. Een extra inlog is dan dus niet nodig. En dat bespaart de klant en ons tijd. Het kan nóg efficiënter wanneer bijvoorbeeld vervoerders in Portbase bij de afhandeling van containers in de Rotterdamse haven kunnen zeggen: Maak maar direct een digitale vrachtbrief aan.”

Gecontroleerd netwerk

“TransFollow is gebaat bij een eenduidige identiteit van partijen in de keten, waarbij je in één keer de gegevens van andere “iSHARE connected” platforms kunt vertrouwen. Met iSHARE ben je hiervan verzekerd. Het is een gecontroleerd netwerk van partijen die aangetoond hebben dat je ze kunt vertrouwen.

Bruijne is heel duidelijk over de toekomst van data delen in de logistiek: “Ik raad organisaties vooral aan om nu alvast met hun softwareleverancier om tafel te gaan om de mogelijkheden die iSHARE biedt te bespreken. Want de verwachting is dat vanaf 2018 steeds meer partijen iSHARE certificering als randvoorwaarde gaan eisen voor samenwerking. Dan is het handig om op tijd je spullen op orde te hebben.”

Over iSHARE en TransFollow

Vanaf juni 2016 ontwikkelen publieke en private sector in het project iSHARE gezamenlijk uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie. Met deze afspraken is het straks voor iedereen in de logistieke sector mogelijk om met iedereen op een simpele en gecontroleerde manier data te delen. Ook met tot dusver onbekende partijen. iSHARE is een initiatief van Topsector Logistiek.

TransFollow is het internationale eCMR (digitale vrachtbrief) community platform dat in opdracht van TLN/EVO ontwikkeld en in Nederland door Beurtvaartadres gedistribueerd wordt.

Reageer op dit artikel