nieuws

GLS vergroot positie in Spanje door overname

Distributie 1084

GLS vergroot zijn slagkracht in Spanje. Het pakket- en vrachtdienstbedrijf neemt de Spaanse dienstverlener voor exprespakketten Redyser Transporte over.

GLS vergroot positie in Spanje door overname

Met Redyser wordt het binnenlandse dienstenaanbod van GLS Spain verder uitgebreid. Hierdoor verstevigt het bedrijf zijn positie. GLS heeft volgens eigen zeggen het op één na grootste expresnetwerk in Spanje. Een positie die GLS verwierf na de overname van ASM Transporte Urgente in juni 2016.

Redyser met hoofdkantoor in Murcia is met circa 14 miljoen pakketzendingen per jaar een belangrijke speler op de Spaanse markt voor expresdiensten. De vervoerder maakt gebruik van een netwerk van ruim 200 agentschappen en franchisenemers en 12 locaties in de grootste Spaanse steden.

 

Lees ook
GLS investeert miljoenen in uitbreiding depot Rotterdam

 

Redyser noteerde in 2017 een omzet van zo’n 45 miljoen euro. De activiteiten van Redyser worden in de bestaande activiteiten van GLS in Spanje geïntegreerd. De overnamesom bedraagt 16,5 miljoen euro.
Rico Back, Chief Executive Officer GLS Group: ” De overname zal GLS helpen haar dienstenaanbod te vergroten en haar aanwezigheid te versterken. Klanten van Redyser profiteren straks van een krachtig Europees netwerk.”

Reageer op dit artikel