nieuws

Trimble lanceert eShipCo

Distributie 831

Trimble introduceert eShipCo, een cloud-based platform dat de samenwerking tussen verschillende belanghebbenden in de wegtransportketen vergemakkelijkt.

Trimble lanceert eShipCo

Met eShipCo kunnen logistieke dienstverleners samenwerken met betrekking tot de status van hun lopende zendingsprocessen. Alle belanghebbenden kunnen real time worden geïnformeerd over de status van het zendingsproces:

Voorkeurslijst

Partners die een zending (of gedeelten van) accepteren, kunnen deze delen met andere partners. Er is geen limiet voor het aantal keren dat een zending kan worden gedeeld. In eShipCo kan elke partner een lijst van vertrouwde voorkeurspartners creëren en bijhouden.

Naast het delen van zendingsinformatie binnen een gesloten groep, kunnen zendingen, indien gewenst, ook worden gedeeld met de hele eShipCo-gemeenschap van expediteurs en transporteurs.

Expediteurs, transporteurs en eigen rijders

In eShipCo kunnen expediteurs, transporteurs en eigen rijders worden opgenomen. Elke expediteur of transporteur kan samenwerken met andere expediteurs, transporteurs en eigen rijders in een privé online community. Eigen rijders kunnen zendingen enkel delen met andere eigen rijders.

“Zendingen worden gefilterd en afgestemd op het bedrijf van de partner door overeenkomsten in de zendingsprofielen te zoeken, bijvoorbeeld betreffende transporttype, vrachttype en vrachtconformiteit”, aldus Michel Van Maercke, algemeen directeur van Trimble Transport & Logistics, EMEA en Pacific Azië.

Eigen wagenpark

Uiteindelijk wordt de zending uitgevoerd door een eigen wagenpark of uitbesteed aan bijvoorbeeld een eigen rijder. Als het wagenpark is uitgerust met Trimble-boordcomputers, kunnen de zendingen rechtstreeks worden verzonden naar het Trimble FleetCockpit backoffice platform. Voor eigen rijders is een mobiele Web App ontwikkeld waarmee ze op zendingsverzeken kunnen ingaan via hun smartphone. “Voor de mobiele Web App is bijna elk type smartphone geschikt, ongeacht het besturingssysteem en de mobiele browser”, aldus Van Maercke.

Reageer op dit artikel