nieuws

UPS maakt serieus werk van duurzaamheid

Distributie 1075

UPS zet fors in op duurzaamheid en duurzaam transport. In 2025 moet tenminste 25% van de verbruikte elektriciteit afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen. Ook moet het wagenpark fors groener.

UPS maakt serieus werk van duurzaamheid

25% van de verbruikte elektriciteit afkomstig is in 2025 afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen, nu is dat 0,2%. In 2020 moet 1 op de 4 nieuw aan te schaffen voertuigen uitgerust zijn met alternatieve brandstof en geavanceerde technologie. Nu is dat jaarlijks 16%. Die doelstellingen heeft UPS beschreven in zijn duurzaamheid rapport.

Duurzaam transport

UPS wil in 2025 ook dat 40% van alle grondbrandstof uit andere bronnen moet komen dan benzine en diesel, nu is dat ruim 19%. David Abney, ceo UPS: “We vertrouwen op de vindingrijkheid van onze medewerkers, leveranciers en technologische partners om ons te helpen onze doelen te bereiken die de logistieke sector zullen veranderen en innovatie bevorderen.”

 

UPS vergroot sorteercapaciteit Nederland

 

Slim logistiek netwerk UPS

UPS heeft  een slim logistiek netwerk van de toekomst voor ogen, met geavanceerde technologie. Waaronder on-site zonnepanelen, off-site windmolens, duurzaam aardgas, duurzame waterstof, en duurzame diesel, geleverd via een geavanceerde infrastructuur. UPS gebruikt al vele van deze technologieën in zijn vloot en faciliteiten en is van plan het gebruik in de wereldwijde vloot aanzienlijk te verhogen.

Personeelsbeleid

Naast de milieu-inspanningen richt UPS in zijn ‘Sustainability Report’ zich op de werknemers en maatschappelijke doelstellingen. Zo doet UPS de belofte om 20 miljoen uren vrijwilligerswerk te behalen voor het einde van 2020. Ook wil het bedrijf  $127 miljoen aan liefdadigheid doneren in 2020.

 

Reageer op dit artikel