nieuws

Exportvolume groeit

Distributie 862

Het volume van de Nederlandse goederenexport was in oktober 5,2 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vooral de export van personenauto’s, aardgas, chemische producten en elektrische apparaten nam toe, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Exportvolume groeit

De wederuitvoer groeide sterker dan de uitvoer van Nederlands product. Het importvolume was in oktober 4,5 procent groter dan een jaar eerder. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober en november.

December minder gunstig

Volgens het statistiekbureau zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export.

Volumestijging logistieke dienstverlening

Ook de volumes van de logistieke dienstverlening nemen toe. ING meldt dat de toename volgend jaar uitkomt op 2 procent. Uitdaging voor volgend jaar is of logistiek dienstverleners gaan profiteren van de groei van de e-commerce markt.

Reageer op dit artikel