artikel

Persinstallaties van KTK: een begrip in distributiecentra

Distributie Premium 602

Persinstallaties van KTK: een begrip in distributiecentra

Dat er bij het vullen van de schappen in een supermarkt, alsmede in het traject daarvoor, veel afval- c.q. grondstoffen ontstaan, zoals bijv. karton en plastic, is natuurlijk wel bij iedereen bekend. Maar wat misschien minder bekend is, is dat KTK B.V. uit Almelo (stationaire) persinstallaties kan leveren, welke een pasklare, goed werkende oplossing bieden, voor iedere situatie en voor alle vrijkomende tonnages en soorten afval.

Sponsored content door KTK

KTK, al bijna 30 jaar werkend in de afvallogistiek, beschikt over alle types persinstallaties voor de verwerking van afval en grondstoffen, vrijkomend in distributiecentra.
Hierbij wordt onderscheid gemaakt in de uitvoeringen; zelfpersende installaties, stationaire persinstallaties, schroefpersinstallaties, balenpersen en walsverdichters.
Met een eigen, professionele verkoop- en serviceorganisatie zijn wij in staat uw project vanaf de offerte t/m de oplevering, alsmede het onderhoud erna, binnen de eigen gelederen uit te voeren.

Naast het leveren van persinstallaties staat bij KTK partnership hoog in het vaandel. Hiermee wordt bedoeld dat KTK graag in een vroegtijdig (ontwerp)stadium wordt betrokken bij het meedenken in oplossingen. Hierbij worden de processen in beeld gebracht en verschillende situaties in kaart gebracht m.b.t. hoe de afvalstromen letterlijk verlopen op de werkvloer. Indien het transport van de afvalstromen vraagt om transportbanden en/of shredderinstallaties dan worden deze eveneens aangeboden en meegeleverd.

Een goed praktijkvoorbeeld van de aanpak door KTK is de afgelopen jaren gerealiseerd voor een aantal distributielocaties van Albert Heijn. Centraal bij de aanpak van de afvalstromen stond een hufterproof oplossing, aangepast aan de gebouwen, passend bij de grote hoeveelheden restafval, karton en folies en anders opgetuigd dan de huidige voorzieningen, omdat deze voor verbetering vatbaar waren.
Door iedere locatie gezamenlijk onder de loep te nemen, op de werkvloer de verantwoordelijke personen te raadplegen, ervaringen met andere opdrachtgevers te delen en een concurrerende oplossing aan te dragen, heeft Albert Heijn besloten een aantal persinstallaties aan te kopen, welke bijna uniform zijn qua uitvoering van de pers, als van de 36 m3 inzamelcontainer.

Henk van der Spek, verantwoordelijk binnen Ahold-Delhaize voor retouren en afvalstromen, geeft aan hoe het proces tot stand is gekomen: “als organisatie denken we voortdurend na over verbeteringen, kostenbesparingen en het verhogen van de kwaliteit, dat is niet nieuw. Wat voor ons echter wel nieuw was is dat KTK een grote bijdrage heeft geleverd in nieuwe oplossingen, precies weet welke machine, voor welk soort afval, op welke locatie het beste tot zijn recht komt. Met als doel om de effectiviteit te verhogen en het storingspercentage van de installaties tot bijna nihil terug te brengen. Daarnaast beschikt KTK over een landelijk dekkend servicenetwerk, wat de reactiesnelheid van het bezoeken van de sites enorm bespoedigd, mocht er zich al een noodgeval voordoen”.

Distributiecentrum DSV Venlo

Dat niet alleen Albert Heijn ontdekt heeft wat de toegevoegde waarde is van KTK mag duidelijk zijn. Dit blijkt immers uit het feit dat een aantal collega supermarktorganisaties, zoals o.a. Jumbo, Coop, Vomar en Detail Result ook meerdere, zo niet alle locaties, door KTK hebben laten inrichten, voor diverse afvalstromen.
De klantenkring van KTK gaat echter verder dan alleen bovengenoemde organisaties. Zo zijn bijv. Metro Nederland, Schiphol, DSV, XPO, 2/3 van de Nederlandse gemeenten, alsmede een groot aantal afvalinzamelbedrijven ook al jarenlang trouw aan KTK.
Van der Spek: “ook niet zo vreemd als je bedenkt dat ze betrouwbare producten leveren, prima service verlenen, nakomen wat ze beloven en creatief en innovatief zijn”.

Distributiecentrum Dirk van de Broek Sassenheim

Het mag duidelijk zijn: KTK heeft voor alle vragen een oplossing, een machine naar keuze en de kennis en ervaring om het project tot een goed einde te brengen.

Voor informatie en/of een afspraak kunt u terecht op de website van KTK of contact opnemen met KTK Almelo, zij helpen u graag verder.

Reageer op dit artikel