nieuws

Jumbo wil dc personeel laten stoppen met roken

carrière & mensen 4155

De dc medewerkers van Jumbo krijgen van hun werkgever een gratis programma aangeboden, dat hen helpt om te stoppen met roken. Het programma is op verzoek van de medewerkers zelf.

Jumbo wil dc personeel laten stoppen met roken

Het programma ‘Rookvrij! Ook jij?’ bestaat uit informatiebijeenkomsten over waarom medewerkers zouden moeten stoppen met roken en hoe je dit succesvol samen met je collega’s kan doen. Ook wordt er een gratis blaastest gedaan, waarbij het koolmonoxidegehalte wordt gemeten.

Check-up van conditie en vitaliteit

Stoppen met roken is één van de onderdelen in een grootscheepse aanpak om medewerkers gezond te krijgen en te houden. De supermarktorganisatie startte vorig jaar met check-ups op vrijwillige basis voor dc medewerkers. Dat programma komt nu ook beschikbaar voor personeelsleden in de winkels en op het hoofdkantoor. Via een digitale vragenlijst, fysiek onderzoek en een persoonlijk adviesgesprek krijgen de werknemers beter inzicht in hun conditie, gezondheid en vitaliteit. Met deze informatie kunnen ze aan de slag om hun gezondheid te verbeteren. De check-up is op vrijwillige basis en wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij. De testresultaten zijn alleen inzichtelijk voor de medewerker zelf, niet voor het management.

Jumbo02

Schijf van vijf

Behalve stoppen met roken en meer bewegen wil Jumbo ook graag, dat de medewerkers gezond eten.  Daarom verstrekt het bedrijf in alle kantines van de eigen winkels, distributiecentra en het hoofdkantoor gratis fruit. Later dit jaar krijgen alle 65.000 medewerkers een training via de Jumbo Academy, waardoor zij vertrouwd raken met de vernieuwde ‘Schijf van Vijf’. Met deze kennis kunnen zij zichzelf en klanten in de winkel helpen bij het vinden van de juiste ingrediënten voor een lekker, simpel en gezond gerecht.

Jumbo wint zilver in Prijs Veiligste Magazijn

 

Jumbo

 

Reageer op dit artikel