nieuws

Vervoerscollege en Bureau Fysieke Arbeid bundelen krachten

carrière & mensen 1582

Vervoerscollege Venlo werkt samen met Buro voor Fysieke Arbeid aan lesprogramma’s op het gebied van fysieke belasting en leefstijl. De samenwerking moet de duurzame inzetbaarheid van chauffeurs en logistieke medewerkers verbeteren.

Vervoerscollege en Bureau Fysieke Arbeid bundelen krachten

30% van de klachten die verzuim veroorzaken zijn fysiek gerelateerd. Van de verzuimdagen is dat aantal 40%.  Om dit aantal te verkleinen en om de beeldvorming rondom fysiek arbeid (in de logistiek) te verbeteren , gaan Vervoerscollege Venlo, opleidingsinstituut voor chauffeurs en logistiek personeel en Bureau Fysieke Arbeid samen werken aan lesprogramma’s.

Aanbod trainingen

Roy Fleuren van Vervoerscollege Venlo: “Door middel van deze exclusieve samenwerking  kunnen we  ons aanbod op het gebied van trainingen voor de genoemde beroepsgroepen verbreden en op deze wijze op een kwalitatief hoogwaardige wijze inspelen op de behoeften van onze klanten.”

Kruisbestuiving

Ewout  Brehm , directeur van Buro voor Fysieke Arbeid:  “  Wij zien op de eerste plaats  toegevoegde waarde  in de kruisbestuiving , die met  Vervoerscollege Venlo zal plaatsvinden in ons gezamenlijke doel te komen tot een verbetering van de duurzame inzetbaarheid van chauffeurs en logistieke medewerkers. Daarnaast  krijgen we dankzij deze samenwerking  toegang tot de Noord-Limburgse markt.”

Reageer op dit artikel