nieuws

Visser Duiven leidt personeel voortdurend op

carrière & mensen

Transportondernemer en logistiek dienstverlener Visser in Duiven was gastheer voor de derde regionale kennisbijeenkomst van het Logistiek Expertise Centrum (LEC) Liemers. Centraal stonden personeelsbeleid en opleidingen in het kader van toenemende vergrijzing en de noodzaak van meer arbeidsflexibiliteit. De kennisbijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Randstad Logistiek in Zevenaar en VTL, met een gastoptreden van opleider P3transfer.

Visser Duiven leidt personeel voortdurend op
Ben Hendriks

Directeur Ben Hendriks (foto) van Visser Duiven benadrukt het grote belang van structureel opleiden van logistiek personeel. Dat is volgens hem een doorlopende exercitie. Bij de jaarlijkse functioneringsgesprekken staat opleiding centraal.

Bij voorbeeld in het kader van Code 95 voor chauffeurs, veilig werken met heftruck en in de loods en verschillende opleidingen bij collega’s op kantoor.

 

Tweesnijdend zwaard

Ook werknemers die goed functioneren, worden volgens Hendriks geacht jaarlijks een cursus of opleiding te volgen ter verbetering van hun algemene en specifieke vaardigheden en ter vergroting van hun flexibiliteit. "Dat is als een tweesnijdend zwaard. Daarmee wordt hun kennis verbeterd en de inzetbaarheid binnen de onderneming voortdurend verhoogd en zijn hun kansen op de arbeidsmarkt ook buiten deze onderneming navenant toegenomen", verklaart Hendriks. "Dat zie ik als een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid."

 

Kennis en kwaliteit

Zo heeft Visser vrijwel doorlopend een vijftal jonge BBL’ers (Beroeps Begeleidend Leren) in dienst op het laad- en losdock die al werkend en lerend de basisvaardigheden voor logistiek werk onder de knie krijgen. Maar ook ervaren chauffeurs en kantoorpersoneel worden geacht om regelmatig cursussen en trainingen te volgen, die hun vaardigheden verhogen. Ook functievreemde cursussen worden door de directeur aangemoedigd, op voorwaarde dat het werkgerelateerd is. "Iedereen die voor het werk bij voorbeeld een taalcursus (handels)Duits of Engels wil volgen, krijgt van ons ook alle medewerking. "Hoe breder de kennis, des te flexibeler is de inzet. Daarmee verhoog je niet alleen de kwaliteit, de productiviteit en de flexibiliteit van je werknemers, maar het werkt voor hen ook bijzonder motiverend, als de werkgever bereid is om in kennisvergroting te investeren."

 

ROC

P3Transfer is de commerciele werkmaatschappij van het ROC West-Brabant. Beide zijn onder andere ook gespecialiseerd in een breed scala van logistieke opleidingen. P3transfer legt het zwaartepunt met name op MBO en MBO+-niveau en een afsluitend erkend diploma. Kern van alle opleidingen is ‘gericht werken en leren on the job’.

 

Reageer op dit artikel