nieuws

CIM: ‘gemechaniseerd dc aansturen met WMS is must’

Warehousing 359

‘De intralogistieke software van morgen’. Met deze slogan presenteert het Duitse CIM Logistics zich op de beurs. Maar wat is dat nu precies. We zochten het uit.

CIM: ‘gemechaniseerd dc aansturen met WMS is must’
Maarten Janssen en Kilian Küsters van CIM Logistics op de stand in gesprek

CIM Logistics is al ruim 35 jaar een toonaangevend WMS aanbieder in Duitsland en staat nu voor het eerst op de ICT & Logistiek. Het bedrijf maakt dan ook rasse schreden naar de Nederlandse markt. “Binnenkort gaat Duitse klant Röhlig live met PROLAG®World in een nieuw dc in de grensstreek van Venlo. Dit bedrijf werkt dan op 6 locaties over de hele wereld met eenzelfde WMS. Dat kan omdat onze oplossing voor 96% bestaat uit standaardsoftware en zelf te configureren is naar de situatie per land of per klant”, aldus Kilian Küsters, logistics consultant bij CIM.

Op 6 locaties over de hele wereld met eenzelfde WMS werken

Klaar voor de toekomst

CIM onderscheid zich met het feit dat hun WMS-oplossing een gemechaniseerd dc kan aansturen. Klaar voor de toekomst dus. Küsters vat samen: “We kunnen de materiaalstroom in een warehouse simuleren. Met een mobiele Android app ziet de heftruckchauffeur welke opdracht hij moet uitvoeren. Verder zit er in onze oplossing ook nog een geïntegreerd verzendsysteem. Dat vereenvoudigt de processen bij de verzendafhandeling en bij het transport.” CIM Logistics bereidt haar klanten voor op de toekomst met functies zoals intelligente in- en uitslag, tweetraps orderpicken, locatie-, eigenaar- en mandantenbeheer of de business intelligence tool zorgen voor meer flexibiliteit, snellere reactietijden en verhoogde transparantie in het magazijn.

Machine learning in WMS

Een ander centraal thema op de stand van CIM is kunstmatige intelligentie. Het softwarebedrijf werkt samen met de technische universiteit van München aan een zelflerend systeem om te voorspellen wat er in de doos past. Machine learning wordt nu al toegepast in het WMS om na te gaan hoe lang een orderpickopdracht duurt. Dit wordt gedaan door het continue optimaliseren van stamgegevens.

Nieuwe functies in het systeem worden door CIM live gepresenteerd op beursstand A130 in hal 1.

Bekijk ook de beursjournaals van dag 1 en dag 2

 

Reageer op dit artikel