nieuws

Lars Brzoska is de nieuwe topman van Jungheinrich

Warehousing 417

Lars Brzoska schuift door naar de hoogste positie binnen het Jungheinrich concern. Hij volgt Hans-Georg Frey op als voorzitter van de Raad van Bestuur. Frey heeft deze rol twaalf jaar vervuld.

Lars Brzoska is de nieuwe topman van Jungheinrich
Lars Brzoska

Brzoska (46) maakt al deel uit van de Raad van Bestuur sinds 2014. Eerst was hij verantwoordelijk voor marketing en sales, het laatste jaar voor engineering. Per 1 januari 2020 zal die positie over gaan naar Sabine Neuss.

Waarde voor alle stakeholders

Vorig jaar kondigde Jungheinrich aan om de concernleiding over te laten gaan in andere handen. Dat valt samen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Hamburg-Wandsbek. Daar komen ongeveer 1.000 stafmedewerkers te zitten, 500 van hen zijn nu nog verspreid ondergebracht in diverse locaties in en rond Hamburg. In totaal werken 18.000 mensen bij Jungheinrich.
De nieuwe topman wijst op het belang van continuïteit en stabiliteit, juist de wereldwijde heftruckmarkt de groei ziet afvlakken vanwege economische en politieke tegenwind. “Daarom hebben we al vroegtijdig als beursgenoteerd bedrijf naar onze relaties gecommuniceerd, dat we een aantal veranderingen gaan doorvoeren. We gaan voor duurzame waardetoevoeging voor onze klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders. Ons doel is langdurige winstgroei.”

Winst verdubbelt in tien jaar

De voormalige topman, Hans-Georg Frey, blijft aan Jungheinrich verbonden. Hij wordt voorzitter van de Raad van Toezicht. In de periode dat hij leiding gaf aan de nummer 3 in de wereldwijde heftruckwereld, wist het bedrijf zijn winst te verdubbelen (sinds 2010) en groeide Jungheinrich met maar liefst 8.000 nieuwe personeelsleden. Jungheinrich heeft onder Frey een transitie ingezet van heftruckfabrikant naar provider van intralogistics solutions. Brzoska wil die richting verder op met de nadruk op elektrificatie, digitalisering en automatisering. Als fabrikant zet Jungheinrich maximaal in op de toepassing van li-ion batterijen.

Lees hier: Primeur in heftrucks – volledig li-ion geïntegreerd

Reageer op dit artikel