nieuws

TGW bouwt een state-of-the-art distributiecentrum voor Puma

Warehousing 1780

Puma gaat een sterk geautomatiseerd distributiecentrum bouwen in Duitsland. TGW heeft de opdracht gekregen voor de inrichting van het prestigieuze distributiecentrum.

TGW bouwt een state-of-the-art distributiecentrum voor Puma

Het FlashPick-systeem van TGW vormt de kern van het voor Puma op maat ontworpen systeem. FlashPick garandeert de hoogste prestaties en korte doorlooptijden voor zowel B2C als B2B. Het shuttle-magazijn met 24 gangen, voorzien van circa 5000 Stingray-shuttles, biedt plaats aan 730.000 opslagruimtes.

 

 

Eenmaal een order geplaatst, worden de dozen volledig automatisch verwerkt, volgens de eisen van de klant. De individuele functionele gebieden zijn verbonden met elkaar door meer dan 21 kilometer lange energie-efficiënte KingDrive-conveyor technologie.

 

 

distributiecentrum Puma

Christoph Wolkerstorfer van TGW: “We zijn zeer tevreden dat we Puma hebben kunnen overtuigen te kiezen voor onze totaalpakketoplossing. Bijna de volledige TGW-portfolio wordt in dit unieke project aangewend.” Puma en TGW hebben een servicecontract voor tien jaar gesloten.

Het gemechaniseerde distributiecentrum komt in de Beierse gemeente Geiselwind. Het dc moet in de lente van 2021 voltooid zijn. TGW spreekt van ‘een van de grootste opdrachten’ uit de geschiedenis van het bedrijf. Medio februari werd het officiële startsein gegeven van de bouw.

 

Reageer op dit artikel